Alföldi krumplileves: gazdag, ízletes fogás fél óra alatt
A laktató, magyaros leveseknek nincs párja, főleg, ha egyszerűen és olcsón összedobhatod.
Ezt a végtelenül egyszerű levest tényleg bármikor összedobhatod, még akkor is, ha egyébként nem vagy jártas a konyhában.
Ez egy teljesen egyszerű leves, amit bátran gazdagíthatsz még különböző zöldségekkel és galuskával is, amihez csak kedved van.
Alföldi krumplileves
Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli
- 5 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 2 dl tejföl
- pár szál friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- pirospaprika
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A krumplikat pucold meg. Végy elő egy szimpatikus lábast, tedd a tűzhelyre, kanalazd bele a zsírt, majd gyújts alá. A hagymát kockázd fel és pirítsd üvegesre a zsíron. Amíg pirul, mosd át alaposan a paprikát, karikázd fel, majd ha már szépen megdinsztelődött a hagyma, add hozzá a felkockázott krumplival egyetemben. Keverd hozzá a lisztet és a pirospaprikát.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózd, borsozd hangulatodnak megfelelően, és főzd addig, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha elérte ezt az állapotot, csipkedj bele petrezselymet, keverd bele a tejfölt, majd pár perc múlva vedd le a tűzről, és már kész is vagy.
Spórolós, de finom vacsorák
Ha a hó vége közeledtével alaposan át kell gondolnod, mire is költesz, főzd ezeket az ételeket, olcsón kihozhatóak és isteni finomak!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- máj
Bácskai csirkemáj

- fokhagyma
- hagyma
A hamis gulyás receptje

- paprika
- hagyma