A tökéletes házi lángos elkészítése
Igazi jó lángost nemcsak a piaci árusnál vagy a Balatonon lehet kapni, te is elkészítheted otthon bármikor.
A lángos elkészítésének számos módja van, ki a meleg, ki a hideg kelesztésre esküszik. Most kipróbálhatod mindkét verziót - különböző fűszerekkel és töltelékekkel -, és meglepheted a családod egy kiadós reggelivel.
A klasszikus változattól a különböző ínyencségekig kóstold végig mindet, és döntsd el, hogy melyik megoldás a legjobb.
Házi lángos
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 pohár kefir
- 2 tojás
- 1 élesztő
- olaj
- só
A hozzávalókat gyúrd össze. Egy nagy zacskóba önts olajat, és kend be vele az egész zacskót.
Öntsd bele a tésztát, és tedd hűtőbe, hogy megkeljen. Csípj le a tésztából egy kisebb darabot, és kézzel nyújtsd palacsintaszerűre.
Az olajat hevítsd fel, és süsd ki a lángost. Ízlés szerint sajttal, tejföllel vagy esetleg fokhagymával tálald.
Currys lángos
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 dl víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál curry
- 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
- fél csomag sütőpor
A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a curryvel keverd össze. Olajjal és vízzel gyúrj belőle sima tésztát. Lisztezett deszkán nyújtsd nagyjából egy centi vastagra, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A kis lángosokat húzogasd meg, majd forró olajban mindkét oldalukat süsd pirosra.
Kapros túróval töltött lángos
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg tehéntúró
- 3 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 1 kis pohár tejföl
- 1 krumpli
- 1 tojássárgája
- fél csokor kapor
- tej
- olaj
- cukor
- só
Az élesztőt cukros, langyos vízbe morzsold bele, majd hagyd felfutni. A krumplit főzd meg, majd törd át. Ha kihűlt, gyúrd össze a liszttel, az élesztővel és némi sóval. Annyi tejet használj hozzá, hogy a tészta félkemény legyen. Takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára. A tehéntúrót passzírozd át, és a tejföllel, a frissen felaprított kaporral és némi sóval keverd simára. A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, és egy nagyobb pogácsa- vagy fánkszaggatóval szaggasd ki. A kis lángoskák közepére tegyél 1-1 kanállal a túrós masszából, majd hajtsd össze őket, és a széleiket alaposan nyomkodd össze. Még egyszer nyújtsd ki őket kerekre, majd forró olajban süsd meg mindkét oldalukat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tepertős krumplilángos
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg tepertő
- 2 tojás
- tej
- só
- törött bors
A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában főzd meg. Hámozd meg, és krumplinyomón törd át. Ha kihűlt, gyúrd össze a tojásokkal, az apróra vágott tepertővel, a tejjel és a sóval, borssal. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, és szaggass belőle közepes méretű lángosokat. Tedd tepsire őket, és előmelegített sütőbe süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha