4 szaftos pörkölt
Te is szereted a cuppogós, szaftos, gazdag pörkölteket? Itt az ideje, hogy kipróbáld, melyik husiból a legfinomabb! Fakanálra fel, lábasokat elő!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Marhapörkölt Gundel módra

Hozzavalók:

  • 1 kg marhahús
  • másfél dl étolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 20 g őrölt paprika
  • só, fokhagyma, köménymag
  • 2 zöldpaprika
  • 2 érett paradicsom

A felkockázott hagymát fonnyaszd meg az olajon, de nem kell nagyon megpirítani. Húzd le a lángról, és tedd bele a kockára vágott húst, sózd meg, majd a tűzre visszatéve, álladóan kevergetve barnítsd meg.

Utána add hozzá a pirospaprikát, a szétnyomott fokhagymát és a köménymagot.

Adj hozzá kevés vizet, fedd le, és nagyon alacsony lángon párold, időnként keverj rajta. Amikor puhulni kezd, add hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd főzd készre. A legfinomabb nokedlivel.

Pincepörkölt

Hozzávalók:

  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg marhahús
  • 60 dkg krumpli
  • 2-2 paradicsom és paprika
  • köménymag
  • pirospaprika
  • só, olaj

A hagymát olajon pirítsd meg, add hozzá a fokhagymát és a köménymagot, szórd meg pirospaprikával és tedd bele a kockára vágott húst. Sózd meg, fedő alatt párold meg. Ha a hús félig puha, tedd bele a paprikát és paradicsomot és a feldarabolt krumplit. Lefedve párold készre.

Borjúpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg kockára vágott borjúhús
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • só, pirospaprika
  • ízlés szerint kevés Worchester mártás

A hagymát az olajon párold üvegesre, add hozzá a darabokra vágott paprikát, paradicsomot, szórd meg pirospaprikával, majd tedd bele a húst. Forgasd meg az olajban, majd néhány percnyi kevergetés után engedd fel egy fél pohár vízzel. Fűszerezd, és fedő alatt párold puhára. Vigyázz, hogy mindig legyen elegendő víz alatta, hogy ne égjen oda.

Malacpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg malachús
  • 2 vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2-3 kávéskanál pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom

A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. A malacpörköltnél jó, ha a bőréből is kerül néhány darab a lábasba. Az olajon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, és keverd el. Önts hozzá egy deci vizet, és időnként megkeverve fedő alatt addig párold, amíg a fölös víz távozik. Dobd rá a húst, és nagyobb lángon, állandó keverés mellett, pörköld meg a húst. Vedd lejjebb a tüzet, add hozzá a felaprított paradicsomot és paprikát, sózd meg, fedd le, és párold puhára a húst a saját levében.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük