4 szaftos pörkölt

Te is szereted a cuppogós, szaftos, gazdag pörkölteket? Itt az ideje, hogy kipróbáld, melyik husiból a legfinomabb! Fakanálra fel, lábasokat elő!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Marhapörkölt Gundel módra

Hozzavalók:

  • 1 kg marhahús
  • másfél dl étolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 20 g őrölt paprika
  • só, fokhagyma, köménymag
  • 2 zöldpaprika
  • 2 érett paradicsom

A felkockázott hagymát fonnyaszd meg az olajon, de nem kell nagyon megpirítani. Húzd le a lángról, és tedd bele a kockára vágott húst, sózd meg, majd a tűzre visszatéve, álladóan kevergetve barnítsd meg.

Utána add hozzá a pirospaprikát, a szétnyomott fokhagymát és a köménymagot.

Adj hozzá kevés vizet, fedd le, és nagyon alacsony lángon párold, időnként keverj rajta. Amikor puhulni kezd, add hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd főzd készre. A legfinomabb nokedlivel.

Pincepörkölt

Hozzávalók:

  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg marhahús
  • 60 dkg krumpli
  • 2-2 paradicsom és paprika
  • köménymag
  • pirospaprika
  • só, olaj

A hagymát olajon pirítsd meg, add hozzá a fokhagymát és a köménymagot, szórd meg pirospaprikával és tedd bele a kockára vágott húst. Sózd meg, fedő alatt párold meg. Ha a hús félig puha, tedd bele a paprikát és paradicsomot és a feldarabolt krumplit. Lefedve párold készre.

Borjúpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg kockára vágott borjúhús
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • só, pirospaprika
  • ízlés szerint kevés Worchester mártás

A hagymát az olajon párold üvegesre, add hozzá a darabokra vágott paprikát, paradicsomot, szórd meg pirospaprikával, majd tedd bele a húst. Forgasd meg az olajban, majd néhány percnyi kevergetés után engedd fel egy fél pohár vízzel. Fűszerezd, és fedő alatt párold puhára. Vigyázz, hogy mindig legyen elegendő víz alatta, hogy ne égjen oda.

Malacpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg malachús
  • 2 vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2-3 kávéskanál pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom

A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. A malacpörköltnél jó, ha a bőréből is kerül néhány darab a lábasba. Az olajon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, és keverd el. Önts hozzá egy deci vizet, és időnként megkeverve fedő alatt addig párold, amíg a fölös víz távozik. Dobd rá a húst, és nagyobb lángon, állandó keverés mellett, pörköld meg a húst. Vedd lejjebb a tüzet, add hozzá a felaprított paradicsomot és paprikát, sózd meg, fedd le, és párold puhára a húst a saját levében.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük