4 ízes, magyaros recept a nagyitól
Emlékszel még a nagy vasárnapi ebédekre? Te is elkészítheted az aranyló húslevest, a pörköltet vagy a kedvenc almás rétesedet. Legyél te a nagyi!
Húsleves
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 1 kg levescsont
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 db zeller
- néhány levél kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 db gomba
- 5-6 szem bors
- ízlés szerint gyömbér
- 15 dkg csigatészta
A húst és a csontot hideg vízben tedd fel, ha forr, a habját szedd le. A zöldségeket tisztítsd meg. A répát hosszában vágd négyfelé, a karalábét és a zellert kettőbe.
A zöldséget tedd a vízbe, fűszerezd, sózd. Főzd puhára a húst. Ez elég hosszú idő, legalább három óra. Külön főzd meg a csigatésztát.
Ha a hús megpuhult, szűrd át a levet. Külön tálald a zöldséget, a levest és a tésztát.
Csirkepörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb vagy -mell
- olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 10 g fűszerpaprika
- só, fokhagyma
A csirkedarabokat mosd meg. A vöröshagymát vágd apró kockákra, a zöldpaprikát és a paradicsomot is aprítsd fel, a fokhagymát zúzd péppé. A hagymát párold üvegesre az olajon. Add hozzá a csirkedarabokat, kicsit pirítsd meg, majd szórd rá a paprikát, és add hozzá a zöldségeket. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózd meg, és főzd puhára a húst. Ha kell, pótold közben a vizet a szafthoz.
Vajas galuska
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 120 ml víz
- kevés vaj
- só
Tegyél fel forrni egy lábasnyi vizet. A hozzávalókat keverd el. Először a lisztet és a tojásokat, majd fokozatosan adagold hozzá a vizet, hogy félig lágy tésztát kapj. Ha a víz felforrt, galuskaszaggatóval vagy kanállal adagold a tésztát a forró vízbe. Néha keverd meg, hogy ne ragadjanak össze. Ha megfőttek, szűrd le őket, majd forgasd át kevés olvasztott vajon.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 marék kimagozott meggy
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába. A meggyeket forgasd kevés lisztbe, majd szórd a tészta tetejére egyenletesen. Így nem fog lesüllyedni az aljára. 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni. A tepsiben vágd fel, és a tányérra szedve szórd meg porcukorral.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség