4 ízes, magyaros recept a nagyitól

Emlékszel még a nagy vasárnapi ebédekre? Te is elkészítheted az aranyló húslevest, a pörköltet vagy a kedvenc almás rétesedet. Legyél te a nagyi!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Húsleves

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 kg levescsont
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • néhány levél kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 db gomba
  • 5-6 szem bors
  • ízlés szerint gyömbér
  • 15 dkg csigatészta

A húst és a csontot hideg vízben tedd fel, ha forr, a habját szedd le. A zöldségeket tisztítsd meg. A répát hosszában vágd négyfelé, a karalábét és a zellert kettőbe.

A zöldséget tedd a vízbe, fűszerezd, sózd. Főzd puhára a húst. Ez elég hosszú idő, legalább három óra. Külön főzd meg a csigatésztát.
Ha a hús megpuhult, szűrd át a levet. Külön tálald a zöldséget, a levest és a tésztát.

Csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb vagy -mell
  • olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 10 g fűszerpaprika
  • só, fokhagyma

A csirkedarabokat mosd meg. A vöröshagymát vágd apró kockákra, a zöldpaprikát és a paradicsomot is aprítsd fel, a fokhagymát zúzd péppé. A hagymát párold üvegesre az olajon. Add hozzá a csirkedarabokat, kicsit pirítsd meg, majd szórd rá a paprikát, és add hozzá a zöldségeket. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózd meg, és főzd puhára a húst. Ha kell, pótold közben a vizet a szafthoz.

Vajas galuska

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 120 ml víz
  • kevés vaj

Tegyél fel forrni egy lábasnyi vizet. A hozzávalókat keverd el. Először a lisztet és a tojásokat, majd fokozatosan adagold hozzá a vizet, hogy félig lágy tésztát kapj. Ha a víz felforrt, galuskaszaggatóval vagy kanállal adagold a tésztát a forró vízbe. Néha keverd meg, hogy ne ragadjanak össze. Ha megfőttek, szűrd le őket, majd forgasd át kevés olvasztott vajon.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 marék kimagozott meggy

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába. A meggyeket forgasd kevés lisztbe, majd szórd a tészta tetejére egyenletesen. Így nem fog lesüllyedni az aljára. 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni. A tepsiben vágd fel, és a tányérra szedve szórd meg porcukorral.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük