3+1 marhapörkölt-variáció
A könnyű salátavacsorák után lepd meg párodat valami igazán karakteres, férfias étekkel. Marhapörköltjeinkre nem lesz panasz.
A marhahús nélkülözhetetlen B-vitaminokat tartalmaz nagyobb mennyiségben. Bár az egészségőrültek nem javasolják a vörös hús fogyasztását, nem baj, ha néha engedsz a csábításnak.
A szaftos marhapörköltnek nemcsak te örülsz majd, hanem valószínűleg a párod is elégedett lesz a konyhából érkező illatokkal.
Szüreti marhapörkölt
Hozzávalók:
- 75 dkg marhalábszár
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 dl frissen préselt must
- 20 dkg zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
Párold üvegesre a hagymát, és húzd le a tűzről. Keverd bele a pirospaprikát, és adj hozzá két evőkanál vizet. Tedd vissza a tűzre a pörköltalapot, add hozzá a felkockázott marhahúst, és fehéredésig pirítsd. Keverd bele a zúzott fokhagymát, öntsd rá a mustot, ízesítsd sóval, borssal, és fedő alatt, sűrűn megkavarva párold puhára a húst. Add hozzá a kicsumázott zöldpaprikát és a felkarikázott paradicsomot. Végül főzd készre az egészet. A siker nem marad el, ha pirított tarhonyával és száraz vörösborral tálalod.
Szekszárdi pörkölt
Hozzávalók:
- 80 dkg marhalábszár
- 5 dkg füstölt szalonna
- 7 dl vörösbor
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 babérlevél
- 1 dl olaj
- bazsalikom
- borsikafű
- só
- bors
Süsd ki olajban a kockára vágott szalonnát, párold üvegesre benne a kockára vágott vöröshagymát, és szórd meg pirospaprikával. Tedd rá a feldarabolt húst, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a kakukkfüvet, a bazsalikomot, a borsikafüvet, a babérlevelet, majd öntsd fel annyi vörösborral, amennyi ellepi. Sózd és borsozd ízlés szerint. Végül lefedve, kis lángon párold puhára. Az elpárolgott levet ne vízzel, hanem vörösborral pótold.
Argentin marhapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg marhatarja
- 1 evőkanál, csípős pirospaprika
- 25 dkg füstölt sonka
- 35 dkg áztatott fehér szárazbab
- 1 nagy hagyma
- 1 paradicsom
- 1 csésze főtt kukorica
- olaj
A hagymát fonnyaszd üvegesre, és rakd rá a felkockázott húst. Add hozzá a felkockázott füstölt sonkát, a pirospaprikát és a babot. Semmiképpen ne sózd meg, mert a füstölt sonka éppen elég sós. Öntsd fel vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt párold, míg a bab megpuhul. Végül add hozzá a hámozott, kimagozott, aprított paradicsomot és a főtt kukoricát. Forró sütőben, cserépfazékba téve süsd össze, amíg barna nem lesz a teteje.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Chili con carne
Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 2 konzerv vörösbab
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 nagy paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 chilipaprika
- pirospaprika
- chilipor
- olaj
- só
- bors
Pirítsd meg kis olajon a darált húst, add hozzá a felkockázott hagymát, majd ízesítsd pirospaprikával, chiliporral, sóval és borssal. Tedd bele a zöldségeket: a kockára vágott zellergumót, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát, a babot, a meghámozott, negyedekre vágott paradicsomot, végül a chilipaprikát. Lassú tűzön főzd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka