3+1 marhapörkölt-variáció

Szaftos ebéd vasárnapra

A könnyű salátavacsorák után lepd meg párodat valami igazán karakteres, férfias étekkel. Marhapörköltjeinkre nem lesz panasz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A marhahús nélkülözhetetlen B-vitaminokat tartalmaz nagyobb mennyiségben. Bár az egészségőrültek nem javasolják a vörös hús fogyasztását, nem baj, ha néha engedsz a csábításnak.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

A szaftos marhapörköltnek nemcsak te örülsz majd, hanem valószínűleg a párod is elégedett lesz a konyhából érkező illatokkal.

Szüreti marhapörkölt 

Hozzávalók:

  • 75 dkg marhalábszár
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dl frissen préselt must
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

Párold üvegesre a hagymát, és húzd le a tűzről. Keverd bele a pirospaprikát, és adj hozzá két evőkanál vizet. Tedd vissza a tűzre a pörköltalapot, add hozzá a felkockázott marhahúst, és fehéredésig pirítsd. Keverd bele a zúzott fokhagymát, öntsd rá a mustot, ízesítsd sóval, borssal, és fedő alatt, sűrűn megkavarva párold puhára a húst. Add hozzá a kicsumázott zöldpaprikát és a felkarikázott paradicsomot. Végül főzd készre az egészet. A siker nem marad el, ha pirított tarhonyával és száraz vörösborral tálalod.

Szekszárdi pörkölt 

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 7 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 1 dl olaj
  • bazsalikom
  • borsikafű
  • bors

Süsd ki olajban a kockára vágott szalonnát, párold üvegesre benne a kockára vágott vöröshagymát, és szórd meg pirospaprikával. Tedd rá a feldarabolt húst, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a kakukkfüvet, a bazsalikomot, a borsikafüvet, a babérlevelet, majd öntsd fel annyi vörösborral, amennyi ellepi. Sózd és borsozd ízlés szerint. Végül lefedve, kis lángon párold puhára. Az elpárolgott levet ne vízzel, hanem vörösborral pótold.

Argentin marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhatarja
  • 1 evőkanál, csípős pirospaprika
  • 25 dkg füstölt sonka
  • 35 dkg áztatott fehér szárazbab
  • 1 nagy hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 csésze főtt kukorica
  • olaj

A hagymát fonnyaszd üvegesre, és rakd rá a felkockázott húst. Add hozzá a felkockázott füstölt sonkát, a pirospaprikát és a babot. Semmiképpen ne sózd meg, mert a füstölt sonka éppen elég sós. Öntsd fel vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt párold, míg a bab megpuhul. Végül add hozzá a hámozott, kimagozott, aprított paradicsomot és a főtt kukoricát. Forró sütőben, cserépfazékba téve süsd össze, amíg barna nem lesz a teteje.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Chili con carne

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 konzerv vörösbab
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 nagy paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 chilipaprika
  • pirospaprika
  • chilipor
  • olaj
  • bors

Pirítsd meg kis olajon a darált húst, add hozzá a felkockázott hagymát, majd ízesítsd pirospaprikával, chiliporral, sóval és borssal. Tedd bele a zöldségeket: a kockára vágott zellergumót, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát, a babot, a meghámozott, negyedekre vágott paradicsomot, végül a chilipaprikát. Lassú tűzön főzd meg.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük