3+1 marhapörkölt-variáció
Szaftos ebéd vasárnapra
A könnyű salátavacsorák után lepd meg párodat valami igazán karakteres, férfias étekkel. Marhapörköltjeinkre nem lesz panasz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A marhahús nélkülözhetetlen B-vitaminokat tartalmaz nagyobb mennyiségben. Bár az egészségőrültek nem javasolják a vörös hús fogyasztását, nem baj, ha néha engedsz a csábításnak.

A szaftos marhapörköltnek nemcsak te örülsz majd, hanem valószínűleg a párod is elégedett lesz a konyhából érkező illatokkal.

Szüreti marhapörkölt 

Hozzávalók:

  • 75 dkg marhalábszár
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dl frissen préselt must
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

Párold üvegesre a hagymát, és húzd le a tűzről. Keverd bele a pirospaprikát, és adj hozzá két evőkanál vizet. Tedd vissza a tűzre a pörköltalapot, add hozzá a felkockázott marhahúst, és fehéredésig pirítsd. Keverd bele a zúzott fokhagymát, öntsd rá a mustot, ízesítsd sóval, borssal, és fedő alatt, sűrűn megkavarva párold puhára a húst. Add hozzá a kicsumázott zöldpaprikát és a felkarikázott paradicsomot. Végül főzd készre az egészet. A siker nem marad el, ha pirított tarhonyával és száraz vörösborral tálalod.

Szekszárdi pörkölt 

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 7 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 1 dl olaj
  • bazsalikom
  • borsikafű
  • bors

Süsd ki olajban a kockára vágott szalonnát, párold üvegesre benne a kockára vágott vöröshagymát, és szórd meg pirospaprikával. Tedd rá a feldarabolt húst, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a kakukkfüvet, a bazsalikomot, a borsikafüvet, a babérlevelet, majd öntsd fel annyi vörösborral, amennyi ellepi. Sózd és borsozd ízlés szerint. Végül lefedve, kis lángon párold puhára. Az elpárolgott levet ne vízzel, hanem vörösborral pótold.

Argentin marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhatarja
  • 1 evőkanál, csípős pirospaprika
  • 25 dkg füstölt sonka
  • 35 dkg áztatott fehér szárazbab
  • 1 nagy hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 csésze főtt kukorica
  • olaj

A hagymát fonnyaszd üvegesre, és rakd rá a felkockázott húst. Add hozzá a felkockázott füstölt sonkát, a pirospaprikát és a babot. Semmiképpen ne sózd meg, mert a füstölt sonka éppen elég sós. Öntsd fel vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt párold, míg a bab megpuhul. Végül add hozzá a hámozott, kimagozott, aprított paradicsomot és a főtt kukoricát. Forró sütőben, cserépfazékba téve süsd össze, amíg barna nem lesz a teteje.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Chili con carne

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 konzerv vörösbab
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 nagy paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 chilipaprika
  • pirospaprika
  • chilipor
  • olaj
  • bors

Pirítsd meg kis olajon a darált húst, add hozzá a felkockázott hagymát, majd ízesítsd pirospaprikával, chiliporral, sóval és borssal. Tedd bele a zöldségeket: a kockára vágott zellergumót, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát, a babot, a meghámozott, negyedekre vágott paradicsomot, végül a chilipaprikát. Lassú tűzön főzd meg.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük