4 gyors egytálétel vasárnapra
Ha nem a konyhában szándékozod tölteni a vasárnapot, akkor készíts egy finom, laktató egytálételt, amit a család szeretni fog.
Burgonyafészek
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 tojás
- 4 kis szelet füstölt sajt
- 2 evőkanál tejföl
- 5 dkg vaj
- 6-7 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- mokkáskanálnyi őrölt fehérbors
- késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
- fél tubus szardellapaszta
A meghámozott burgonyát vágd szeletekre, öntsd le a tejjel, és főzd puhára. Még melegen, levével együtt törd át. Add hozzá a megpuhított vajat, a szardellapasztát, a fűszereket, és keverd habosra.
Olajozz ki egy tűzálló tálat, és öntsd bele a szardellás burgonyapürét. Vájj a bele négy mélyedést, és ezekbe üsd bele a tojásokat. Ügyelj arra, hogy a tojás egyben maradjon, és ne folyjon ki az üregből. Mindegyik tojás tetejére fektess egy-egy szelet sajtot, és előmelegített meleg sütőbe téve addig süsd, amíg a tojás meg nem sül, illetve a sajt rá nem olvad.
Káposztás sonkakocka
Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- 25 dkg főtt füstölt sonka vagy egyéb kicsontozott füstölt hús
- 2 tojás
- 10 dkg reszelt márványsajt
- 4 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 2 Jonatán alma
- 4 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál szárított borsikafű
- törött feketebors
- só
A fejes káposztát tisztítsd meg a külső leveleitől, majd vágd metéltre, vagy reszeld le káposztareszelőn. A felhevített olajon sóval, borssal és borsikafűvel fűszerezve fedő alatt párold puhára. A meghámozott almát vágd vékony hasábokra, és keverd össze a párolt káposztával. A tojásokat verd habosra, keverd bele a tejfölt, a lisztet, kevés sót, majd keverd össze a már langyosra hűlt almás káposztával és a vékony csíkokra vágott főtt füstölt hússal. Öntsd a sonkás masszát egy kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és simítsd el a tetejét. Alufóliával lefedve előmelegített forró sütőben addig süsd, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem ragad. Még forrón szórd meg a reszelt márványsajttal, majd kockákra vágva tálald.
Rokfortos-diós makaróni
Hozzávalók:
-
25-30 dkg makaróni
-
10 dkg füstölt szalonna
-
20 dkg reszelt rokfort sajt
-
2 dl tejföl
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 dkg darált dió
-
2 dkg vaj
-
2 evőkanál fűszerezett paradicsomlé
-
törött fehérbors
-
só
A makarónit tördeld apróra, és forrásban lévő sós vízben főzd puhára. Levétől leszűrve szedd a megmelegített vajra, és tartsd melegen. A füstölt szalonnát vagdald apróra, süsd ropogósra. Egy tűzálló tálat kenj ki szalonnazsírral, teríts az aljára egy réteg makarónit, szórd meg reszelt sajttal, sózd meg, szórj rá a darált dióból, majd locsold meg szalonnazsírral. Erre tegyél ismét makarónit, és folytasd a rétegezést addig, míg tartanak az alapanyagok. A tetejére locsold rá a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és sült szalonnával elkevert tejfölt. Előmelegített forró sütőben addig süsd, míg piros nem lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tökfelfújt
Hozzávalók:
- 1 darab közepes nagyságú, zsenge tök
- 1 kis fej hagyma
- 1 doboz natúr joghurt
- 1-2 darab tojás
- 1 csirkemell
- 1 evőkanál vaj
- só
- fehérbors
Hámozd meg a tököt, szedd ki a magját, majd vágd a húsát körülbelül 1 cm-es kockákra. A hagymát vágd kockákra, és párold meg a vajon. Tedd hozzá a tökkockákat, és ízesítsd sóval, fehérborssal. Hirtelen lángon addig párold, míg félig megpuhul. Csepegtesd le a párolt zöldséget, a főzőlevet tedd félre. A csirkemellett vágd nagyon apró darabokra, a joghurtot pedig keverd össze a felvert tojással. Vajazz ki egy tűzálló tálat, tedd bele a csirkemellel elvegyített tököt, majd öntsd le a tojásos joghurttal. Betakarva told 15-20 percre 200 fokos sütőbe. Önmagában is finom, de burgonyapürét is kínálhatsz mellé.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség