4 gyors egytálétel vasárnapra

Ha nem a konyhában szándékozod tölteni a vasárnapot, akkor készíts egy finom, laktató egytálételt, amit a család szeretni fog.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Burgonyafészek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 tojás
  • 4 kis szelet füstölt sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 6-7 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • mokkáskanálnyi őrölt fehérbors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
  • fél tubus szardellapaszta

A meghámozott burgonyát vágd szeletekre, öntsd le a tejjel, és főzd puhára. Még melegen, levével együtt törd át. Add hozzá a megpuhított vajat, a szardellapasztát, a fűszereket, és keverd habosra.

Olajozz ki egy tűzálló tálat, és öntsd bele a szardellás burgonyapürét. Vájj a bele négy mélyedést, és ezekbe üsd bele a tojásokat. Ügyelj arra, hogy a tojás egyben maradjon, és ne folyjon ki az üregből. Mindegyik tojás tetejére fektess egy-egy szelet sajtot, és előmelegített meleg sütőbe téve addig süsd, amíg a tojás meg nem sül, illetve a sajt rá nem olvad.

Káposztás sonkakocka

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 25 dkg főtt füstölt sonka vagy egyéb kicsontozott füstölt hús
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt márványsajt
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 Jonatán alma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szárított borsikafű
  • törött feketebors

A fejes káposztát tisztítsd meg a külső leveleitől, majd vágd metéltre, vagy reszeld le káposztareszelőn. A felhevített olajon sóval, borssal és borsikafűvel fűszerezve fedő alatt párold puhára. A meghámozott almát vágd vékony hasábokra, és keverd össze a párolt káposztával. A tojásokat verd habosra, keverd bele a tejfölt, a lisztet, kevés sót, majd keverd össze a már langyosra hűlt almás káposztával és a vékony csíkokra vágott főtt füstölt hússal. Öntsd a sonkás masszát egy kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és simítsd el a tetejét. Alufóliával lefedve előmelegített forró sütőben addig süsd, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem ragad. Még forrón szórd meg a reszelt márványsajttal, majd kockákra vágva tálald.

Rokfortos-diós makaróni

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg makaróni
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg reszelt rokfort sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál fűszerezett paradicsomlé
  • törött fehérbors

A makarónit tördeld apróra, és forrásban lévő sós vízben főzd puhára. Levétől leszűrve szedd a megmelegített vajra, és tartsd melegen. A füstölt szalonnát vagdald apróra, süsd ropogósra. Egy tűzálló tálat kenj ki szalonnazsírral, teríts az aljára egy réteg makarónit, szórd meg reszelt sajttal, sózd meg, szórj rá a darált dióból, majd locsold meg szalonnazsírral. Erre tegyél ismét makarónit, és folytasd a rétegezést addig, míg tartanak az alapanyagok. A tetejére locsold rá a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és sült szalonnával elkevert tejfölt. Előmelegített forró sütőben addig süsd, míg piros nem lesz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tökfelfújt

Hozzávalók:

  • 1 darab közepes nagyságú, zsenge tök
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 1-2 darab tojás
  • 1 csirkemell
  • 1 evőkanál vaj
  • fehérbors

Hámozd meg a tököt, szedd ki a magját, majd vágd a húsát körülbelül 1 cm-es kockákra. A hagymát vágd kockákra, és párold meg a vajon. Tedd hozzá a tökkockákat, és ízesítsd sóval, fehérborssal. Hirtelen lángon addig párold, míg félig megpuhul. Csepegtesd le a párolt zöldséget, a főzőlevet tedd félre. A csirkemellett vágd nagyon apró darabokra, a joghurtot pedig keverd össze a felvert tojással. Vajazz ki egy tűzálló tálat, tedd bele a csirkemellel elvegyített tököt, majd öntsd le a tojásos joghurttal. Betakarva told 15-20 percre 200 fokos sütőbe. Önmagában is finom, de burgonyapürét is kínálhatsz mellé.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük