4 gyors egytálétel vasárnapra
Ha nem a konyhában szándékozod tölteni a vasárnapot, akkor készíts egy finom, laktató egytálételt, amit a család szeretni fog.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Burgonyafészek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 tojás
  • 4 kis szelet füstölt sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 6-7 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • mokkáskanálnyi őrölt fehérbors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
  • fél tubus szardellapaszta

A meghámozott burgonyát vágd szeletekre, öntsd le a tejjel, és főzd puhára. Még melegen, levével együtt törd át. Add hozzá a megpuhított vajat, a szardellapasztát, a fűszereket, és keverd habosra.

Olajozz ki egy tűzálló tálat, és öntsd bele a szardellás burgonyapürét. Vájj a bele négy mélyedést, és ezekbe üsd bele a tojásokat. Ügyelj arra, hogy a tojás egyben maradjon, és ne folyjon ki az üregből. Mindegyik tojás tetejére fektess egy-egy szelet sajtot, és előmelegített meleg sütőbe téve addig süsd, amíg a tojás meg nem sül, illetve a sajt rá nem olvad.

Káposztás sonkakocka

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 25 dkg főtt füstölt sonka vagy egyéb kicsontozott füstölt hús
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt márványsajt
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 Jonatán alma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szárított borsikafű
  • törött feketebors

A fejes káposztát tisztítsd meg a külső leveleitől, majd vágd metéltre, vagy reszeld le káposztareszelőn. A felhevített olajon sóval, borssal és borsikafűvel fűszerezve fedő alatt párold puhára. A meghámozott almát vágd vékony hasábokra, és keverd össze a párolt káposztával. A tojásokat verd habosra, keverd bele a tejfölt, a lisztet, kevés sót, majd keverd össze a már langyosra hűlt almás káposztával és a vékony csíkokra vágott főtt füstölt hússal. Öntsd a sonkás masszát egy kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és simítsd el a tetejét. Alufóliával lefedve előmelegített forró sütőben addig süsd, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem ragad. Még forrón szórd meg a reszelt márványsajttal, majd kockákra vágva tálald.

Rokfortos-diós makaróni

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg makaróni
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg reszelt rokfort sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál fűszerezett paradicsomlé
  • törött fehérbors

A makarónit tördeld apróra, és forrásban lévő sós vízben főzd puhára. Levétől leszűrve szedd a megmelegített vajra, és tartsd melegen. A füstölt szalonnát vagdald apróra, süsd ropogósra. Egy tűzálló tálat kenj ki szalonnazsírral, teríts az aljára egy réteg makarónit, szórd meg reszelt sajttal, sózd meg, szórj rá a darált dióból, majd locsold meg szalonnazsírral. Erre tegyél ismét makarónit, és folytasd a rétegezést addig, míg tartanak az alapanyagok. A tetejére locsold rá a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és sült szalonnával elkevert tejfölt. Előmelegített forró sütőben addig süsd, míg piros nem lesz.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Tökfelfújt

Hozzávalók:

  • 1 darab közepes nagyságú, zsenge tök
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 1-2 darab tojás
  • 1 csirkemell
  • 1 evőkanál vaj
  • fehérbors

Hámozd meg a tököt, szedd ki a magját, majd vágd a húsát körülbelül 1 cm-es kockákra. A hagymát vágd kockákra, és párold meg a vajon. Tedd hozzá a tökkockákat, és ízesítsd sóval, fehérborssal. Hirtelen lángon addig párold, míg félig megpuhul. Csepegtesd le a párolt zöldséget, a főzőlevet tedd félre. A csirkemellett vágd nagyon apró darabokra, a joghurtot pedig keverd össze a felvert tojással. Vajazz ki egy tűzálló tálat, tedd bele a csirkemellel elvegyített tököt, majd öntsd le a tojásos joghurttal. Betakarva told 15-20 percre 200 fokos sütőbe. Önmagában is finom, de burgonyapürét is kínálhatsz mellé.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük