Megbetegít az otthonod?

Vízerek, Hartmann-háló

Émelygés, fejfájás, állandó rossz közérzet. Ha ezeket a panaszokat tapasztalod, alaposan mérd fel az otthonod veszélyes pontjait!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A földsugárzást, a káros vízereket már az ókorban is érzékelték, keresték az emberek, az egyiptomi, arab történetírókon keresztül az ősi kínai kőfaragásokig számos helyen fellelhetők az erre vonatkozó utalások.

Az újkorban többek közt Geothe is foglalkozott a föld alól feltörő titokzatos energiával, napjainkban pedig dr. Hernádi Mihály ismerte fel a geopatikus sugárzás jelentőségét. Érdekes, hogy nem róla, hanem a sugárzást először publikáló német fizikusról, dr. Ernst Hartmannról nevezték el a jelenséget.

Sajnos, nincs olyan tudományos mérőeszköz, amivel hitelesen mérhetők lennének a földsugárzások – ma is csupán a rezgéseket kereső ember képességére, érzékenységére lehet támaszkodni. Talán ezért fordulhat elő, hogy ha a lakásodat egymástól függetlenül több radiesztéta is beméri, különböző álláspontra helyezkednek a vízerek és ártó sugarak megítélésében. Ha ezekre alapozol, naponta rendezheted át a lakásod, és még akkor nem lehetsz biztos benne, hogy éjszaka az immunrendszeredet izgató rezgések elkerülnek. Mert az egyik „mester” azt mondta, a sarokban szörnyen rosszak a geopatikus viszonyok, míg a másik éppen azt a sarkot érezte tisztának...

A geopatikus terhelések jellemző helyei

A szakirodalom szerint a Földet a mágneses pólusok irányába törő erővonalak, az úgynevezett Hartmann-vonalak hálózzák be. A fő feszültségi vonalak, az izgató sávok általában észak–déli irányban kétméterenként fekszenek, míg az ezekhez kapcsolódó kelet–nyugati sávok 2,5 méteres szünetekkel követik egymást. A 15–30 cm széles sávok elhelyezkedése geológiai tényezőktől függ. A háló metszéspontjai, ahol a különböző irányú sávok találkoznak, kétszer olyan erősen sugároznak, mint maguk a sávok. Tehát Hartmann-sávok a Föld negatív és pozitív mágneses erőterének találkozásainál jönnek létre, és egy háromdimenziós térrácsrendszert alkotnak. Állítólag Magyarországon egy rács mérete szabadtérben 2,8 x 1,9 méter, zárt térben azonban az erővonalak elhelyezkedését módosíthatják a berendezési tárgyak és a falak.

Fontos tudnod! A Hartmann-sávok legerősebben éjfél és hajnali három óra között sugároznak – ha ebben az időszakban rendszeresen felébredsz, valószínű, hogy Hartmann-vonal halad át a testeden.

A föld alatti vízfolyások, patakok a Hartmann-sugárzáshoz hasonlóan különböző helyeken kereszteződnek. Veszélyességük nem attól függ, hogy mennyi víz folyik bennük, sokkal inkább attól, milyen erős a vízfolyás. A föld alatti állóvizek ezzel szemben veszélytelenek.

A földsugárzások állandó sugárterhelést jelentenek az élőlényekre. A emberi szervezet hozzászokott ehhez a háttérsugárzáshoz, azonban az említett metszéspontokban kialakuló sugárdózis már erőn felüli megpróbáltatást jelenthet.

Diagnosztikai módszerek

Amikor egy fizikus Geiger–Müller-féle számlálócsővel bevizsgálja a lakás radioaktív terheltségét, elsősorban a hálószobák adataira kíváncsi. Ha a sugárzást mérő műszerek nem mutatnak kirívóan magas értékeket, de az eredmény a nemzetközileg elfogadható szint közelében van, alaposabb laboratóriumi vizsgálat érdekében mintát vesz a hálószoba falából vagy a födémből. Az otthonodat vagy éppen a munkahelyedet veszélyeztető Hartmann-sugárzást és a vízerek hatásait nem lehet minta alapján, gamma-spektrometriai elemzéssel kimutatni, meghatározásához inga, (lengyel)pálca, rúd, rayométer vagy hasonló eszközök szükségesek. Minden felelősséggel dolgozó diagnoszta, ingát használó tudós már akkor képes rámutatni a káros sugarak helyére, még mielőtt azok komolyabb egészségkárosodást okoznának. A káros földsugárzásokról a radiesztétát az inga vagy a hajlított pálca mozgása, lengési irányának megváltozása figyelmezteti.

Bizonyos jelek is figyelmeztethetnek arra, hogy az ágyad vagy a munkaasztalod alól erőteljes sugárzás rombolja az egészségedet, és terheli az immunrendszeredet.

Amire érdemes odafigyelned!

  • Kifejezetten nyugtalan alvás, forgolódás az ágyban, gyötrő álmok, az említett felébredés az éjfélt követő órákban, levertség, depresszió - ezek a panaszok mind arra utalhatnak, hogy káros rezgések, sugárzások érik a szervezetedet.
  • A fejet ért dózis miatt különösen a fejfájás, a szédülés, a felkelés után jelentkező hányinger, hányás, idegesség, ritkán hallás- és látáskárosodás, hajhullás, nyakmerevedés a legjellemzőbb tünetek.
  • A mellkasat érő káros sugárzás miatt jelentkezhet szokatlan szívdobogás, szívritmuszavar, krónikus légúti megbetegedés, esetleg daganatos elváltozás.
  • A hasat érő sugárterhelés miatt nem ritka a hasi panasz, gyomortáji fájdalom.

Tudtad? Az észak–déli irányú vízelemek által kiváltott sugárzás a Hartmann-sugárzásnál drasztikusabb hatást okoz a szervezetben, sokan a leukémiát, Parkinson-kórt, gyomorvérzést, érszűkületet, de még az immunhiányos betegségek kiváltását is a vízér számlájára írják. Kelet–nyugati irányú terhelés esetén, ha a „vizes sugarak” csak a fejet érik, valószínűsíthető a halláskárosodás és a szürke hályog. Lejjebb ható sugárzás tüdőbetegséget, asztmát, pajzsmirigy-elváltozásokat okozhat, míg a hasat ért terhelés rákos daganatok kialakulását motiválhatja.

Az állatok és a növények is reagálnak a túlzott sugárzásra, jellegzetes viselkedésük fontos jelzés lehet!

  • A tehenek, lovak, kutyák, ha tehetik, elkerülik a geopatikusan terhelt helyeket, míg a macskák, a hangyák és a méhek kifejezetten szeretik azokat.
  • Veteményeknél figyelték meg, hogy azonos időben ültetett növények közül egyesek jól látható sávot alkotva lassan, vagy korcsosulva fejlődnek. Kifejezetten érzékeny a földsugárzásra a borsó, az uborka, a karfiol és a karalábé.
  • A fák, amelyek zavaró vagy izgató helyeken állnak, nemcsak a növekedésben maradnak el társaiktól, de el is pusztulhatnak. Torz, csavart alakot vesznek fel, és rákszerű kinövések jelennek meg rajtuk.
  • A szobanövények közül a filodendron, a fikusz és a szanzavéria hamar elpusztul sugárterhelt környezetben, leveleik előbb megfakulnak, majd lassan elsárgulnak.
  • A gabonák és a fűfélék közömbösek a földsugárzásra, a diófa pedig kifejezetten kedveli, ha alatta a vízerek találkoznak.

Mit tehetsz a káros sugárzások ellen?

A sugárzás veszélyessége annak erősségétől, időtartamától és az egyéni érzékenységtől függ. Minél érzékenyebb a vegetatív idegrendszered, annál erősebben hat rád. Ilyenkor meg kell változtatni a környezeted és keresned kell egy nyugodt, sugárzásmentes zugot. A kritikus helyeket inga segítségével bárki kimutathatja, de ha bizonytalan vagy a használatában, fordulj megbízható szakemberhez (egy szoba bemérése rayométerrel 3750 Ft).

Nézesd meg a hálószobádat és a dolgozószobádat, és jelöld meg krétával a padlón a veszélyes helyeket! A lakásodat úgy rendezd át, hogy a fekhelyek ne kerüljenek a kritikus pontokra!
Hatékony sugárzáselterelő készüléket még nem találtak fel, ne is vásárolj ilyeneket, biztos pénzkidobás. Az sem jó megoldás, ha elköltözöl a toronyház legfelső emeletére, hiszen itt a felfelé ható izgató rezgéseket a vasbeton teljesen szétszórja.

Femina-tipp: az acél és a vas sugarat terítő tulajdonsága miatt kerüld a belőlük készített ágyakat is!

Nem vagy tehát azért kiszolgáltatva a zavaró geopatikus mezőknek, hiszen felismerhetőek, így kitérhetsz előlük és védekezni is tudsz ellenük.

Viszont csakis rajtunk múlik, hogy megfékezed-e a szervezetedre leselkedő veszélyes terhelést!

Femina-tipp: A sugárzás közömbösítésére legjobb, ha energetizált vizet használsz. Azon kívül, hogy ingyenes, házilag is előállítható. Vegyél elő egy lapos, 3-5 literes edényt, és helyezz bele öklömnyi hegyikristályt vagy rózsakövet! Önts rá három liter vizet, éjszakára pedig helyezd az edényt a terhelt mező középpontjába! A víz felveszi a kőben évmilliók alatt felhalmozott energiát, majd egy, körülbelül 100-120 cm átmérőjű helyen közömbösíti a geológiai terhelést. Minden második éjszaka cseréld a vizet, hiszen az ekkorra már negatív sugárzással telített.

Ezt is szeretjük