Kevés energiát használ, és finomabb lesz benne az étel - 5 ok, amiért érdemes lassú főzőt használni
Elég egy edényt használnod a főzéshez, ha a lassú főzőt választod.

A gyorsan elkészülő, instant ételek sokat veszítettek népszerűségükből az egészségre gyakorolt káros hatásaik miatt. Egyre többen választják a hosszabb ideig, akár több óráig is eltartó főzést, amihez a lassú főző remek eszköz lehet.
5 ok, amiért érdemes lassú főzőt használni
Mi is az a lassú főző? Egy olyan edény, ami egy kezelőpaneles edényből, egy kivehető fazékból és egy fedőből áll. Különböző anyagokból készülhet, így létezik kerámia-, teflon- és agyagedényes változat is. Az űrtartalma pedig 3-7 liter között mozoghat. Az elektromos főzőedények több funkcióval is rendelkezhetnek, mint az automatikus kikapcsolás vagy a késleltetett indítás, de az eszköz egyre nagyobb népszerűségének további okai is vannak.

Egyszerű használat
Használata rendkívül egyszerű, hiszen csak bele kell dobálni az alapanyagokat és beállítani a főzés időtartamát, a többi már az edény dolga. Tökéletes eszköz a konyhában kevésbé jártasaknak is, mivel szinte lehetetlen elrontani a vele való főzést. A lassú főzőben ugyanis nem ég oda az étel, és még kevergetni sem kell főzés közben. Egy másik hasznos konyhai eszközről, a kuktáról itt olvashatsz többet.
Egészséges főzési mód
A lassú főzőben készült ételek nem vesztik el vitamin- és tápanyag-tartalmukat az alacsony, 70-90 fokon történő főzés miatt. Az így készült ételek íze is sokkal intenzívebb lesz, ezért kevesebb is elegendő belőlük, különösen, ha fűszerekről van szó. Kifejezetten ajánlott pörköltek, raguk és egyéb húsételek elkészítésére, mivel a víz nem párolog el főzés során.

Boomerek és Zoomerek - Miért nehéz a generációk közötti kommunikáció?
Steigervald Krisztián generációkutató a Femina Klub áprilisi előadásán arra keresi a választ, hogyan érthetjük meg egymás világát, hogy a különbözőségek helyett a kapcsolódási pontokra koncentráljunk. Hogyan lehet megtalálni a közös nyelvet a digitális bennszülöttek és az analóg világban felnőttek között? Milyen eszközökkel segíthetjük elő az együttműködést, és hogyan tanulhatnak a generációk egymástól, ahelyett hogy egymás ellen dolgoznának?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. április 9. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Alacsony energiafelhasználás
Annak ellenére, hogy lassú főzővel a főzés sokáig, akár 8-10 órát is eltarthat, mégis energiát takaríthatsz meg vele más főzőeszközökhöz képest. Köszönhetően annak, hogy a fogyasztása nem ingadozik, hanem állandó, alacsony szinten van.
Könnyen mozgatható és tisztítható
Mivel az eszköz saját tápegységgel rendelkezik, akárhova teheted, sőt ha szeretnéd, akár magaddal is viheted. Használat után sem kell vele sokat bajlódni, hiszen könnyű tisztítani. Mekkora különbség egy hagyományos főzéshez képest, ahol jó pár edény felhasználásra, majd elmosásra szorul.
Melegen tartó funkció
A lassú főzővel nemcsak energiát, de időt is tudsz spórolni, hiszen nem kell még munka után nekiállni a főzésnek. Elég reggel elkészíteni a belevalókat, este pedig akár egyből fogyasztható a benne elkészült étel melegen tartó funkciójának köszönhetően.
Ebben az edényben a legegészségesebb főzni: a teflon praktikus, de csak ha hibátlan
A teflon az egyik legelterjedtebb edényanyag, de létezik számos más, egészségesebb alternatíva is.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)