Kevés energiát használ, és finomabb lesz benne az étel - 5 ok, amiért érdemes lassú főzőt használni

Elég egy edényt használnod a főzéshez, ha a lassú főzőt választod.

Lassú főző előnyei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyorsan elkészülő, instant ételek sokat veszítettek népszerűségükből az egészségre gyakorolt káros hatásaik miatt. Egyre többen választják a hosszabb ideig, akár több óráig is eltartó főzést, amihez a lassú főző remek eszköz lehet. 

 5 ok, amiért érdemes lassú főzőt használni 

Mi is az a lassú főző? Egy olyan edény, ami egy kezelőpaneles edényből, egy kivehető fazékból és egy fedőből áll. Különböző anyagokból készülhet, így létezik kerámia-, teflon- és agyagedényes változat is. Az űrtartalma pedig 3-7 liter között mozoghat. Az elektromos főzőedények több funkcióval is rendelkezhetnek, mint az automatikus kikapcsolás vagy a késleltetett indítás, de az eszköz egyre nagyobb népszerűségének további okai is vannak. 

lassú főző alumínium
Fotó: JulNichols / Getty Images Hungary

Egyszerű használat

Használata rendkívül egyszerű, hiszen csak bele kell dobálni az alapanyagokat és beállítani a főzés időtartamát, a többi már az edény dolga. Tökéletes eszköz a konyhában kevésbé jártasaknak is, mivel szinte lehetetlen elrontani a vele való főzést. A lassú főzőben ugyanis nem ég oda az étel, és még kevergetni sem kell főzés közben. Egy másik hasznos konyhai eszközről, a kuktáról itt olvashatsz többet

Egészséges főzési mód

A lassú főzőben készült ételek nem vesztik el vitamin- és tápanyag-tartalmukat az alacsony, 70-90 fokon történő főzés miatt. Az így készült ételek íze is sokkal intenzívebb lesz, ezért kevesebb is elegendő belőlük, különösen, ha fűszerekről van szó. Kifejezetten ajánlott pörköltek, raguk és egyéb húsételek elkészítésére, mivel a víz nem párolog el főzés során. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Alacsony energiafelhasználás

Annak ellenére, hogy lassú főzővel a főzés sokáig, akár 8-10 órát is eltarthat, mégis energiát takaríthatsz meg vele más főzőeszközökhöz képest. Köszönhetően annak, hogy a fogyasztása nem ingadozik, hanem állandó, alacsony szinten van. 

Könnyen mozgatható és tisztítható

Mivel az eszköz saját tápegységgel rendelkezik, akárhova teheted, sőt ha szeretnéd, akár magaddal is viheted. Használat után sem kell vele sokat bajlódni, hiszen könnyű tisztítani. Mekkora különbség egy hagyományos főzéshez képest, ahol jó pár edény felhasználásra, majd elmosásra szorul. 

Melegen tartó funkció 

A lassú főzővel nemcsak energiát, de időt is tudsz spórolni, hiszen nem kell még munka után nekiállni a főzésnek. Elég reggel elkészíteni a belevalókat, este pedig akár egyből fogyasztható a benne elkészült étel melegen tartó funkciójának köszönhetően. 

Ebben az edényben a legegészségesebb főzni: a teflon praktikus, de csak ha hibátlan

A teflon az egyik legelterjedtebb edényanyag, de létezik számos más, egészségesebb alternatíva is.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük