Tudod, mi bosszantja leginkább a társkeresőn a férfiakat?
Érdekes közvélemény-kutatás
Idegesítő női tulajdonságok és más adatok a párkeresőktől.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Három héttel ezelőtt egy párkereső iroda átfogó online kutatást indított annak kiderítésére, vajon hogyan, milyen stratégiával hódítják meg kiszemeltjüket a nők és férfiak hazánkban, mit is gondolnak most egymásról a párkeresők, és milyen elvek és gondolatok alapján keresik társukat.

A kutatás meglepő eredményekkel szolgált. A közel ezer kitöltő az előre jósolt válaszokhoz képest egészen más véleménnyel rendelkezik.

- Meglepődtünk az eredmények értékelésekor, hiszen egészen más sztereotípiáink vannak a nemek gondolkodásmódjával kapcsolatban. Azt hinnénk, a férfiak többsége képtelen a stabil párkapcsolatra, gyors, alkalmi megoldásokat keres, miközben a hölgyek a mesebeli hercegre várnak - mondja Bús Tímea párkapcsolati szakértő. - Ezzel szemben a kapott adatok elgondolkodtatásra késztettek, talán némiképp át kell értékelnünk a viszonyokról alkotott elképzeléseinket.

Az első randi

De kezdjük az elején! A kérdőívet kitöltő férfiak csaknem 70%-a úgy gondolja, hogy az ő dolga a nő meghódítása, és, bár egyértelmű jelzéseket vár a nőtől, az első lépést ő szeretné megtenni.
Az első randit a férfi egy séta vagy vacsora formájában képzeli el, a nőknél is első helyen ez a két lehetőség végzett. A hajszínre mindig azt gondoljuk, hogy nagyon lényeges, azonban 44% szerint ez teljesen mindegy, második helyen, természetesen a szőke végzett. 46% számba veszi az első randis szex lehetőségét, azonban nagyjából ekkora hányadban - 40% - elképzelhetetlennek tartják ezt.

Férfiszemmel

A hölgyek negatív tulajdonságai közül a dobogós helyeken a nyavalygás, a sznobság és az anyagiasság állt. Az ezek folyományaként bekövetkező szakítást a férfiak 60%-a személyesen oldja meg, azonban 27%-uk türelmesen kivárja, hogy a nő mondja ki a boldogító viszlátot. Ezután 40% szívesen marad barátként a nő látómezejében, 25%-uk azonban elképzelhetetlennek tartja a további kapcsolattartást. És, ha mégis kialakul a kapcsolat, és minden rendben megy? A válaszadó férfiak fele nyitott a gyermekvállalásra, és úgy véli, teljesen mindegy, mikor, majd az élet hozza.

Női elvárások

A válaszadó nők 71%-a úgy véli, a hódítás a férfiak feladata, de csak 55%-uk hisz az első látásra szerelemben. A hölgyek 78%-a nemcsak vár a toronyban a herceg érkezésére, hanem tesz is a szerelemért. Első találkozáshoz randevúhelyszínként 43% egy sétát szeretne, és csak 25% menne étterembe, virágot csupán 25% vár el, 68%-uk nem vár el semmiféle ajándékot az első randin. Az első randevún történő testi kapcsolat lehetőségét a hölgyek 85%-a elvetette. A bosszantó tulajdonságok között az agresszivitás és a hazugság áll az élen, a többi negatív tulajdonságot igyekszenek alakítani a nők, és, ha búcsúra kerül a sor, a hölgyek 79%-a személyesen intézi - ez csaknem 20%-kal több, mint a férfiak esetében -, és szívesen tartják továbbra is a kapcsolatot az exszel.

A válaszadók többségében pozitívan állnak a társkereső irodákhoz, nyitottak a szolgáltatásra, hiszen a férfiak 68%-a és a nők 80%-a a személyes ismerkedés híve. Azonban az online oldalakkal szemben csalódottak voltak a válaszadók, annak ellenére, hogy szívesen próbálkoznak ezzel a móddal is . mondja Bús Tímea.

Szomorú viszont az az eredmény, hogy a válaszadó férfiak 25%-a az első problémánál meghátrál, és nem küzd a nőért, belefásult a keresésbe, illetve, elképzeléseiből nem enged, kompromisszumokra nem hajlandó. Ezen azonban megfelelő coachinggal, tanácsadással javítani lehet, így esélyt kaphatnak egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatra - hisz, mint kiderült, férfi-nő ugyanarra vágyik.

Te hogyan keresed a párod?

Ezt is szeretjük