3 dolog, amit az anyósokról mondanak, de nincs semmi alapjuk
Ne állj előítéletekkel a saját anyósodhoz, mert nem mindegyik anyós egyforma.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkapcsolatban élő vagy házas nők nagy többsége két embertől tart nagyon: egy dögös és csábító nőtől, aki elcsavarja párjuk fejét, illetve a kedvesük édesanyjától, aki mint anyós vagy anyósjelölt jelentős befolyással lehet a kapcsolatukra.

Az első dolog nem is igényel különösebb magyarázatot, hiszen ki ne féle attól, hogy egy jó nő lecsapja a kedvesét a kezéről? A második viszont már érdemel némi kifejtést.

Miért félnek a nők az anyósuktól?

Az az általánosnak mondható néphiedelem, hogy az anyósok veszélyes nőszemélyek, akik mindenbe beleszólnak, folyton kritizálnak, és manipulálják a fiukat, ezzel befolyásolva a párkapcsolat vagy házasság sorsát.

Nos, sokuk erre nem is cáfol rá, és mindenféle körmönfont módszerrel igyekszik keresztbetenni fia párjának. Emögött lehet féltékenység, attól való rettegés, hogy a szerelem az anya-gyerek kapcsolat rovására fog menni, de pusztán a szimpátia hiánya is. Sok anyukának egyetlen nő sem lenne elég jó a fiához.

Mivel tehát sokan az anyósok közül ilyen viselkedést tanúsítanak, szép lassan kialakult az az általános elgondolás, hogy az anyósok mind egytől egyig gonoszak, pedig ez korántsem helytálló. Az alábbi három dologról például tévesen sokan úgy hiszik, minden anyósra igaz.

Mindegyikük utálja a fia párját

Óriási tévedés, hogy minden anyós szíve mélyéből gyűlölné a párja partnerét. A fiús anyukák közül például sokan ugyanis szinte saját lányukként szeretik a fiuk párját, és nagyon élvezik, hogy a nagy férfiuralomban végre gyarapszik a nők száma is a családban.

Ha egy anyós ennyire pozitívan áll a menyéhez, illetve fia barátnőjéhez, akkor ott már nagy baj nem lehet, talán csak akkor, ha ő viszont nem ugyanígy viszonyul hozzá. Ha nem partner abban, hogy néha kicsit beszélgessenek vagy közös programot szervezzenek, akkor a helyzet elmérgesedhet, és az anyósban tényleg felülkerekedhet az anyatigris oldala. Itt ugyanakkor egyértelműen a kis feleség a hibás.

Nem lehet a kedvükben járni

Sokfelől hallani, hogy az anyós állandóan kritizál, mindenbe beleszól, és neki egyszerűen semmi nem jó. Tény, hogy egyes anyósok sportot űznek ebből, ám nem szabad összetéveszteni a segítő szándékot a szurkálódással. A legjobb mindig meghallhatni a tanácsokat, és ha nem is egyezik anyós és meny véleménye, megköszönni azokat.

Az pedig, hogy nem lehet az anyósok kedvében járni, bár sokuknál valóban így lehet, a nagy többségükre azért nem igaz. Itt van mindjárt három dolog, amitől mindegyiküket kenyérre lehet kenni: a fiuk dicsérete, egy kellemes beszélgetés egy tea mellett és a segítőkészség. Ugye, hogy nem is bonyolult?

Egyetlen céljuk, hogy lerombolják a kapcsolatot

Nagy tévedés azt állítani, hogy minden anyósnak az az életcélja, hogy a fia környékéről is eltávolítson minden nőt. Igaz, vannak ilyenek is, de nem ez az általános.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Ide kattintva nézd meg a sorozat első részét, melyben Szily Nóra Pásztor Annával beszélget a szerelem múlandóságáról és a monogámia örök kérdésérő

Promóció

Ha egy anyuka látja, hogy a fiát szeretik és boldoggá teszik, nem célja, hogy elvegye annak örömét. Attól a perctől fogva viszont, ha azt látja, a fia nem mosolyog, és nem érzi jól magát kapcsolatában a párja hibájából, nem kell meglepődni, ha az anyós módszeresen a kapcsolat ellen dolgozik.

Ezt is szeretjük