4 mondat, amivel örökre eláshatod magad az anyósodnál
Íme, a tabumondatok, melyek még a szerencsés természetű anyósok türelmét is feszegethetik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a párodat, egész biztos azt is fontosnak tartod, hogy jó viszonyt ápolj az édesanyjával, hiszen nincs az a harmonikus szerelem, amit ne mérgezhetne meg a folyamatos anyós-meny konfliktus.

A verseny ugyanazért a pasiért folyik, igaz, a legegyszerűbb az lenne, ha kiegyeznétek egy döntetlenben, de a harcot csak a legritkább esetben adják fel önként a felek.

Ahhoz viszont, hogy ne mérgesedjen el végleg, netán épp ellenkezőleg, virágzásnak indulhasson a viszony, elsősorban neked kell tenned. Ha az anyósod pozitív hozzáállást tapasztal nálad, kevésbé valószínű, hogy a jövőben ellenségként kezeljen, ezért vannak olyan témák és helyzetek, amelyeknél jobb, ha lakatot teszel a szádra. A következő mondatok még véletlenül sem csúszhatnak ki.

 - Nem kellene kidobni végre ezt az ócska vázát?

Persze, talán nem ilyen durva formában fogalmazod meg, de jó, ha tudod, hogy az anyós birodalma fokozottan veszélyes terület. Ezért a finomabb kritikát is jobb, ha magadban tartod, már ha külön nem a te véleményedet kérdezik. Meglehet, hogy a lakásba lépve magadban szörnyülködve nyugtázod, a mélybarna szín eltúlzott használata nem melegséget, hanem nyomasztó érzést kelt, ezt a véleményt viszont legjobb, ha megtartod magadnak. Főleg, mert a kedvenc dísztárgyak gyakran inkább az emlékek miatt fontosak.

Nem kell idomulnod az ő ízléséhez, csak fogd vissza a kritikai éned, és inkább örülj annak, hogy a családi anekdoták révén beenged téged is a belső körbe - mert ez azért nagy szó.

 - Inkább ne segítsen

Sok anyósnak lételeme a tanácsadás, akkor is, ha nem kérik! Ha a te anyósod is ebbe a típusba tartozik, akkor is udvariatlanság elutasítanod a felajánlott segítségét. Persze ha úgy érzed, túlzásokba esik, és rendszeresen olyasmibe szól bele, ami nem rá tartozik, udvariasan megfogalmazhatod a véleményed. De ha nem ennyire égető a helyzet, hanem egyszeri segítő szándékról van szó, inkább fogadd el.

Persze, nyilván neked is van jól bejáratott módszered az ablaktisztításra, és talán úgy gondolod, a háztartási praktikái legfeljebb takarítástörténeti jelentőséggel bírnak. De van olyan eset, amikor nem érdemes legyintened, főleg nem nyers őszinteséggel leszólnod az ötleteit, hiszen talán az érzelmeibe is belegázolnál az elutasítással. Ha viszont látja, hogy milyen rugalmas vagy, még egy jó pontot is szerezhetsz nála.

 - Szívesen megmutatom, hogyan kell függönyt vasalni

Az anyósi segítség elutasításánál is rizikósabb, ha te magad veszed górcső alá az ő szokásait, és hasonló hévvel, mint ahogy azt ő is tenné, felvilágosítod, mennyire rossz nyomon jár. A barátkozás fontos összetevője lehet a segítség mindkét oldalról, de nem szabad, hogy az átcsússzon kioktatásba. Lehet, hogy a te módszered tényleg százszor hatékonyabb, de ő már aligha fog változtatni a jól bejáratott szokásain. Az útmutatásszerű javaslatokat pedig nem valószínű, hogy követendő példának veszi.

Persze, lehetnek ötleteid, de sose feledd a névleges hierarchiát: hiszen mielőtt feltűntél a színen, ő volt a gondoskodó, mindentudó nő a családban, így erre a szerepre kár pályáznod.

- Tomi régen is ilyen trehány volt?

Ingoványos terep a szeretett fiú középpontba állítása: már csak azért is, mert amikor kezdtek egymáshoz közeledni a mamával, nem nehéz belefutni a közös zsörtölődésbe. A széthagyott zoknik és alsógatyák sztorija valószínűleg neki is ismerős jelenség, hiszen az elmúlt 20-25 évben ő gyűjtötte be és dobta szennyeskosárba őket.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Ide kattintva nézd meg a sorozat első részét, melyben Szily Nóra Pásztor Annával beszélget a szerelem múlandóságáról és a monogámia örök kérdésérő

Promóció

Nem fogja meglepni, hogy te is hasonlókat tapasztalsz, mégis érzékenyen érintheti: hiszen könnyen úgy élheti meg, hogy ez a saját kudarca, amiért sosem sikerült rendre nevelnie a fiát. Máskülönben meg elvétve lehetnek ugyan cinkos összekacsintások, de sose feledd, hogy ő a párod anyukája, nem pedig a barátnőd, ezért sohasem fog tapsolni annak, ha te kritizálod vagy esetleg szidod a kisfiát.

Ezt is szeretjük