Amit soha ne mondj az anyósodnak

Rámehet a házasságotok

Vannak mondatok, amelyek különösen sértik az anyósok fülét. Olvasd el, melyek ezek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van, aki a kezdetektől jól kijön az anyósával, ám sokaknak nem megy ez zökkenőmentesen. Hogy minden jól alakuljon kettőtök között, nemcsak azért fontos, hogy minél inkább konfliktusmentes életet élj, hanem azért is, hogy az anyósoddal való rossz kapcsolat ne állhasson a házasságotok útjába.

Nem ritka ugyanis, hogy egy 30 éves vagy idősebb férfit is marionettként irányít az anyukája, így, ha nem jössz ki vele jól, válás is lehet a vége. Hogy kapcsolatotok felhőtlen legyen, nemcsak arra érdemes figyelned, hogyan kedveltethetnéd meg magad, hanem arra is, mit ne tegyél vagy mondj.

Nem kérdeztük a véleményed

Tilos ezt a mondatot kiejtened a szádon, hacsak nem szeretnéd, hogy az anyósod úgy gondolja, teljes egészében kisajátítottad magadnak a fia életét.

A házasságotok során lehetnek olyan fordulópontok, amikor fontos kérdésekről kell döntenetek. Ha valójában ti is hozzátok majd meg a döntést, legalább az illúziót hagyjátok meg a férjed édesanyjának, hogy beleszólhat abba, hogyan határoztok. Hallgassátok meg a véleményét, bólogassatok, és ne szakítsátok félbe ellenérvekkel! Ha már befejezte, elmondhatjátok a kétségeiteket az ötletével kapcsolatban, de mindenképpen köszönjétek meg, hogy segíteni próbál a tanácsaival.

Miért nem tanítottad meg a fiadat?

Vékony jégen sétálsz, ha ilyen mondat hagyja el a szádat. Anyósod számára a fia egy nevelési remekmű, amelyet ő mint édesanya hozott létre hosszú évek kemény munkája árán. Ha egy meggondolatlan pillanatodban felteszed ezt a kérdést, azzal az ő anyai gondoskodását becsmérled, azzal együtt, hogy azt az embert kritizálod, akit a világon a legjobban szeret. Ezzel dupla esélyed van arra, hogy magadra haragítod, és előveszi a kellemetlenebbik énjét.

Bármikor szívesen látunk

Semmi gond azzal, ha az anyósod időnként meglátogat benneteket, és marad egy teára, együtt vacsoráztok, vagy akár néhány napot nálatok tölt. A probléma ott kezdődik, amikor ezt bejelentés nélkül, a kelleténél hosszabb ideig teszi. Ha ugyanis elhangzik a fenti mondat, miszerint akármikor, bármeddig szívesen látott vendég, szó szerint értelmezheti a kedves gesztust, és akár hetekig vendégeskedhet nálatok.

Egy egészséges házasságba nem épül bele harmadikként az anyós. Zavarhat egy romantikus estét, beleszólhat a gyereknevelésbe, a takarításba, és biztos lehetsz benne, hogy reggel, amikor kócosan kimész a konyhába, nem ő lenne az, akivel először találkozni szeretnél, akármilyen jó is a viszonyotok. Lehetnek tehát helyzetek, amikor az anyós bizony zavar, ezért nem érdemes felhatalmazni őt arra, hogy egyedül döntse el, mikor és mennyi időre érkezik hozzátok vendégségbe.

Hogyan lehettek jóban?

Ha jó kapcsolatot szeretnél az anyósoddal, a legjobb, ha megpróbálod teljes mértékben magadat adni. Látni fogja, hogy mennyire szereted a fiát, milyen odaadó anya és feleség vagy, és így már félúton jársz a szíve felé. Az út másik felét a vele szembeni tisztelettel és sok beszélgetéssel teheted meg.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Előfordulhat, hogy az anyósod szisztematikusan ellened dolgozik. Ezt mindenképp beszéld meg a pároddal, és ha lehet, magával az anyukájával is. Mindig próbáld megtalálni vele a hangot, légy hozzá türelmes és kedves, hiszen ugyanaz a célotok: te a férjedet, ő a fiát szeretné boldoggá tenni, aki egy és ugyanaz a személy.

Ezt is szeretjük