Társkereső oldal csak félrelépőknek
Akik büszkék arra, hogy házasságon kívüli viszonyt keresnek
Vajon mivel védhető egy ilyen oldal?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az amerikai illetőségű Gleeden nevű társkereső oldal büszkén hirdeti, hogy házasságban élőknek nyújt ismerkedési lehetőséget - habár nem zárják ki az oldalról a szingliket sem.

Az oldal immár több mint 997 ezer tagot számlál, elsősorban 25 és 45 év közöttieket. A nők ingyenesen látogathatják, a férfiaknak pedig a kommunikációért kell fizetniük annak függvényében, hogy hány emberrel veszik fel a kapcsolatot.

Minden másban megegyezik a hagyományos társkeresőkkel, lehet üzenetet, ajándékokat küldeni, illetve chatelni.

Megcsalásra buzdít?

Érthető módon sokan bírálták az oldalt, mondván, hogy házasságtörésre buzdít, de az alapítók azzal érvelnek, hogy valójában senkinek sem lehet ellenőrizni a kapcsolati státuszát - sem itt, sem más oldalakon. Mint mondják, szerintük megcsalásra nem lehet buzdítani senkit, az ő oldaluk csak ismerkedési lehetőséget kínál.

Az oldal célközönségének elsősorban azok az utazó üzletemberek számítanak, akik arra vágynak, hogy unalmas üzleti útjaikat szórakoztató társaságban tölthessék. Úgy tűnik, jönnek is szép számmal a könnyed és kedélyes ismeretségeket kínáló oldalra a kliensek, mert az otthontól távol kevésbé éreznek bűntudatot egy esetleges alkalmi viszony miatt, és a lebukás veszélye is csekélyebbnek tűnik - mondta az oldal szóvivője, Pauline Delannoy a Daily Mailnek.

Az oldal immár kinőtte az amerikai piacot, és Európába is elért, így a világ minden tájáról válogathatnak a potenciális szeretők között a szolgáltatásra igényt tartók.

- Bár sokan kritizálják az oldalunkat, a házasságon kívüli viszonyok egyidősek a házasság intézményével. Mi csak őszinték vagyunk. A legtöbben, akik ezt az oldalt használják és házasságban élnek, szeretik a partnerüket, és nem akarnak szakítani vele, csak egy kis izgalmat keresnek - válaszol a vádakra Delannoy.

Ezt alátámasztja az oldal felhasználói körében végzett felmérés, amely szerint a tagok 47%-a keres csupán egyéjszakás kalandot a portálon. Ám némiképp aggasztó, hogy a felhasználók 38%-a állandó kapcsolatot keres külföldön. Egy olyan embert, akihez mindig visszatérhet, ha az adott országban tartózkodik.

Az ellenvélemények szerint az oldal megerősítheti a világjárókat abban, hogy a honvágy és a magány kezelésének elfogadható és ártalmatlan módja az, ha ágyba visznek egy ismeretlen, egyszersmind kellőképpen diszkrét partnert. Valószínűleg nem kevesek szemében az oldal nem más, mint egy újabb aggodalomforrás. Főleg azok számára, akiknek a házastársa hosszabb időt tölt külföldön.

Ezt is szeretjük