Mennyire vagy csábító a férfi számára? Meglepő találmány árulja el

Olyan szemüveget találtak fel a tudósok, amelyekkel láthatóvá válnak mások érzelmei.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Habár a férfi viselkedése és testbeszéde is sokat elárul arról, hogy mennyire jössz be neki, egyes tudósok úgy gondolják, hogy mindez csak sötétben tapogatózás.

Ezért fejlesztették ki azt a különleges szemüveget, amelynek segítségével érzékelheted, hogy milyen érzelmeket váltasz ki a pasiból.

Mesterséges szemevolúció

Az evolúció olyannak teremtette az emberi szemet, hogy az lássa a piros, zöld, kék és sárga különböző árnyalatait az emberi bőrön, amelyek árulkodnak arról, hogy a másik vére milyen állapotban van: oxigénnel dúsított, oxigénhiányos, netán egy helyre gyűlt vagy teljesen lesüllyedt. Kevésbé tudományos, ám érthetőbb példát felhozva erre, a rózsás arc egyértelműen az egészséget sugározza, míg a sárgás árnyalat a betegség vagy éppen a félelem jele is lehet.

Ezt a gondolatmentet alapul véve a kutatók létrehozták az O2Amps nevű szemüveget, amellyel látni lehet a bőr változásait az érzelmek hatására. Aki felveszi a szerkezetet - ami külsőre semmiben nem különbözik egy olcsó, műanyag napszemüvegtől -, érzékeli a másik ember bőrének apró színbeli változásait, vagyis felerősíti a szem adottságait, mintha az evolúciós változáson ment volna keresztül.

Nézz tudatosan!

Alapvetően az emberi szem alkalmas arra, hogy a bőrszín apró változásait érzékelje, de ezek nagyon apró jelek, amelyek gyakran nem tudatosulnak.

Ugyanakkor Mark Changizi, az emberi észlelés és evolúció antropológusa szerint összpontosítással felerősítheted a jeleket, amelyeket amúgy nem érzékelsz. Ezt az elméletet felhasználva alakította ki kutatótársaival az O2Ampst, mely egyelőre csak orvosi körökben elérhető, ám állítólag 2013-ban már szélesebb körökben is terjeszteni fogják.

A színek jelentése

A szemüveg segítségével a bőrön sokkal jobban kirajzolódnak a színek, így könnyebben meg tudod állapítani, hogy a férfi mit is érez irántad az adott pillanatban.

Ha pirosra vált a színe, az egyértelműen dühöt fejez ki, ilyenkor ugyanis a vér feltolul a bőr alá, sokkal erősebben átüt rajta, azért lesz minden vöröses.

A gyengeség jele a zöld árnyalata, ilyenkor a vér oxigénhiányossá válik, és elveszti pirosas színezetét, míg a sárga a félelmet mutatja - ebben az esetben lesüllyed a vér a végtagokba, mi több, az áramlása is lelassul.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezzel ellentétben a kék a teljes higgadtságról árulkodik, ilyenkor minden szempontból normális a vérműködés, ami a bőr színén is meglátszik. Ha a szemüveget jövőre valóban bárki megvásárolhatja, akkor a párod többé nem lesz képes eltitkolni, hogyan is érez irántad.

Kép: www.designboom.com

Szerinted hasznos ez a szemüveg?

Ezt is szeretjük