18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mitől fél igazán a férfi a párkapcsolatban?

Ezekre ügyelj!

A férfiúi önbizalom korántsem olyan sérthetetlen, mint gondolnád. Tudd meg, mitől tart leginkább a párod!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne hidd, hogy a pasi minden helyzetben rendíthetetlen kőszikla, biztos önbizalommal és határozott öntudattal. Hihetetlen, de igaz: nem csak a te fejed van tele félelmekkel és aggodalmakkal, amikor arra gondolsz, vajon minden veszekedés után kibékültök-e, vagy lesz-e egyszer csak egy olyan pillanat, amikor végleg háttérbe szorul a szerelem. Olykor a nagy és erős férfi lábai is megremegnek, és a legegyszerűbb helyzetekben is bizonytalanul érezheti magát.

Ki a főnök?

Nyilvánvaló, hogy a férfi soha nem élheti át, milyen teherbe esni, majd egy új életet a világra hozni. Éppen ezért tisztában van azzal, hogy részben emiatt valójában a nő a család feje, és ezt nem is vitatja. Az anya feladatai mindennél fontosabbak, de talán éppen ezért van az, hogy a pasi sokat küzd a párkapcsolaton belüli státuszáért, már jóval azelőtt, hogy a gyerekkérdés egyáltalán felmerülne.

Mert nem akar megbarátkozni a hátvéd pozíciójával, illetve beletörődni abba, hogy amikor fontos dolgokra kerül a sor, akkor a végszó úgyis a tiéd. A fondorlatos női praktikák, a báj és meggyőző tekintet ellen a legtöbb férfi védtelen, és jó előre tudja, hogy a vita végén úgyis minden úgy lesz, ahogy te szeretnéd. Éppen ezért harcol, megdönthetetlen érvekkel, bosszantó hallgatással, ha ugyanis már nem kerülhet ki győztesen a szópárbajból, inkább úgy tesz, mintha annyit se érne a véleményed, hogy figyelembe vegye. Valójában pedig tudja, hogy igazad van, de a beismerés, hogy nem is olyan nagy és erős, igencsak fájdalmas.

Szükség van apára?

A férfi dolga akkor sem lesz könnyebb, amikor a várva várt gyerkőc megszületik. Mert taníthatja ő a srácot focizni meg homokvárat építeni, az első szerelmi csalódásait, a fontos problémáit úgyis veled fogja megosztani.

A mai világban úgy fest, hogy már a gyerek mellé sem kell apa, és a nő egyedülálló anyukaként is vígan elboldogul. Legalábbis férfiszemmel nézve. A legtöbb pasi úgy érzi, hogy soha nem lehet tökéletes szülő, és ez jobban zavarja, mint amennyire mutatja. A gyerek mellett tehát úgy érezheti párod, hogy ő csak a második, hogy valójában ő is a szoknyád árnyékában él, és többé nem férfi a talpán, hiszen nem tud tökéletes mosómedvét rajzolni, ha pedig rázendít a Csön-csön gyűrűre, az alsó szomszéd a radiátoron keresztül adja tudtára kedves morzejelekkel, hogy talán jobb lenne, ha egy CD-t rakna be altatódal helyett.

A gyűrű veszélyei

Az aranykor a pasi számára, amikor még nem kell félnie attól, hogy háttérbe szorul, egyértelműen a  kötelezettségek nélküli kapcsolat idejére tehető. Éppen ezért olyan félelmetes az a pici, csillogó ékszer, ami a nőnek magát a biztonságot jelenti. A férfi azonban fél az elköteleződéstől, a papírra vetett ígéretektől, mert úgy érzi, azon túl már senki nem fog küzdeni érte, senki nem akarja megtartani és kényeztetni, hiszen ott áll kerek egész mondatokkal, hogy jóban, rosszban.

És bizony nem szeretné, hogy a két lehetőség közül inkább ez utóbbi valósuljon meg. Hiszen párkapcsolatban élve még biztos, hogy küzdesz a partneredért, mert mindig ott a veszély, hogy jön egy csinosabb nő, aki elhappolja előled.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ez az időszak a pasi számára tehát maga a türelmi zóna, ami kényelmes és kellemes, ami a lehető legkevesebb veszéllyel jár, mert az irányítás az ő kezében van.

Cikkünk a Pasik, szerelem & szex című könyv alapján készült.

Ezt is szeretjük