Mire lesz féltékeny a pasi?
A férfi elárulja!
Lehetséges féltékenységbe taszítani a manust? Hát persze - íme, három dolog, ami miatt szinte biztos, hogy ugrani fog!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A férfinak aztán magyarázhatsz: ha a fejébe vesz valamit, légkalapáccsal sem lehet onnan sebészileg kipiszkálni. A legártatlanabb dolgokra olyan vérgőzzel cuppan rá, hogy annak árnyékában Lengyelország 1938-as lerohanása kópés német tréfának tűnik csupán. Az önfejűség a konkrét példája annak, hogy nem kell indok, sőt, még félrelépni sem muszáj: a férfiúi féltékenységhez elég a puszta, virágillatú női lét.

Néhány szó az egóról

Zengtünk mi már himnuszát a pasibüszkeségnek, egyebet mondani tán nem is kell. A férfiú felfuvalkodott, úgy be tudja pufulni magát lélekben, mint valami jóllakott béka, belegyezés után.

Az egész féltékenységi mizéria erre vezethető vissza: ugye, hogy én vagyok a legnagyobb bak a világon? Ugye, hogy velem a legjobb a szerelem iszamosabb része? És mikor - a lentebb tárgyalt jelek miatt például - felteszi magában a kérdést, miszerint mi van, ha nem: na onnantól van baj.

Volt fickók

Tehát levegőt venni is csak óvatosan! Teszem azt, a volt hapsikat, akár a fekete özvegy, jobb elfogyasztani vagy legalább szakítás után elásni valami félreeső helyre, humusznak. 

Igen érett ipsének kell lenni ahhoz, hogy az ex-szel történő entyempentyem, múlton való rágódás, közös mulatságok és murik ne legyenek kínos viszketéssé agytájon. Nem ugyanezt tetszenek talán érezni, mikor az uruk a régi csaj, a nagybetűs sosem ejtem ki társaságában egy pár italt legurít? Ugye, hogy dehogynem.

Pasikörökben elterjedt mítosz ráadásul a Letűnt Kanok Legendája, miszerint a régi szerelmeket, akár a Hofi-kabarét az Önök Kértékben, bizonyos helyzetekben simán vissza lehet hívni egy Hogy Voltra.

Valami zsebvarázs lehet ez, nem tudjuk, sejtjük csupán, suttogva beszélünk róla a kocsmák aljában. Azért tudjuk, hogy nem humbug, és időnként működik, mert legtöbbünknek szintúgy megvolt a régi, a nagy és a visszatérő - külön-külön vagy egyszerre mind a három esetleg.

Kimaradás

A másik fontos része a dolognak: a figyelem. Jelesül: időnként hiába a fül mellett elpukkant petárda, olykor pont elég valami apró nesz. Bepocakosodott kapcsolatok sajátja, hogy a pasi úgy beletunyul a karosszékbe, hogy akár talján pornósztárokkal is megmérettetheted magad a szextatamin a nagyszoba közepén, arra sem kapja fel a fejét.

Ellenben, ha a kelleténél kicsit később - a kellete ehelyütt az előre tisztázott időpont - egy órával később keveredsz haza! Akkor aztán kő kövön sem. Alattomos dolog a féltékenység. Gonosz monyók a mellben, szívvakondok. Alaki dolog, és létezik manus, aki immunis rá - ellenben, ha nem az, akkor bizonnyal nagyon nem az.

Titkos üzenet

Annyira nem az, hogy, ha beleette magát az ember szívébe, onnantól fogva már csak a féke romlott autó, meg a lejtő, meg a végén egy borzadalmas betonfal marad. Akkor már a méz is keserű, a mosoly is gyanús.

Onnantól szerelmi hidegháborút hirdetünk. Aminek nem határa a magánügy. Az a gyanús, ami nem gyanús: mondjuk, a kollegiális pasibarátokkal való, csipergő-kuncogó telefonálgatások.

Olyankor sms-ek vizslatása következik, a telefont titokban a vécére kilopva. Email-fiók feltörése. Szaglászás.

Felelősségre vonás csupán azért nem, mert a szerencsétlen tudja, hogy rosszban sántikál, sőt, sejti valahol, mélyen, hogy, ha valóban oka lenne ezt művelni, már hülyét csinálni magából, hát rég asztalt borított volna, esetleg a sarkából fordítja ki a házat.

Hogy valójában akkor miért eszi magát, inkább bele sem gondol. Neki is kell valami hobbi.

Ezt is szeretjük