Egy illat miatt is ritkább lehet a szex: mi ez, és hogy kerülheted el?

Bár a parfümöt azért teszed magadra, hogy csábíts, sajnos ellentétes hatást is elérhetsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A drogériák polcán ezer meg ezer csinos üvegbe töltött csáberő van, gondolnánk, csakhogy nem egészen igaz a vélekedés, ugyanis bizonyos illatok nem működnek pasimágnesként, és nem is véletlenül.

A parfümválasztás nagyon komoly dolog, hosszabb folyamat, hogy megtalálja az ember a számára legmegfelelőbb illatot, amit magára permetezve jól érzi magát, és amivel hódíthat is: egy jól működő illat ugyanis csodákra képes.

Olyan, akár a tejszínhab a tortán, tovább emeli a nő fényét, kisugárzását, vonzerejét. Ez a láthatatlan kiegészítő egy nő ruhatárából sem hiányozhat.

Hogyan válassz?

Nagyon fontos, hogy a parfümvásárlásra szánj időt. Érdemes akár több alkalommal is ellátogatnod a drogériába, egyszerre nem tucatnyi illatot végigszagolni, és nemcsak papírcsíkon tesztelni a parfümöt, hanem a bőrödön is, mivel papíron és bőrön nem ugyanazt az illatot kapod.

Minden embernek megvan ugyanis a saját kémiája, ami befolyásolja a permetezett parfüm illatát - ezért van az is, hogy a barátnődön egész máshogy hathat ugyanaz az illat, mint rajtad.

Mindemellett, érdemes a parfümválasztáskor figyelembe venned, utánanézned akár, hogy a különféle parfümök milyen összetevőket tartalmaznak. A parfümgyártók ugyanis furcsa módon olyan alkotórészekkel és illatanyagokkal is dolgoznak, amelyek sajnos megölhetik a férfivágyat.

Vágyölő illatok

Ha a következő összetevők valamelyike szerepel a parfüm összetevői közt, jobb, ha másikat nézel magadnak, mert a férfira lohasztóan hathat:

  • rózsaolaj: a rózsaolaj vérnyomáscsökkentő hatása végett hat negatívan a férfilibidóra.
  • csoki- és cukorkaillat: a férfiak kevés parfümtől viszolyognak jobban, mint amelyikekben csoki- és cukorka-illatanyag van.
  • menta: a menta kellemes illatú, mégsem jó, ha friss illatú parfümöddel akarsz csábítani, mert lohasztja a férfivágyat.
  • mentol: a mentol tesztoszteronszint-csökkentő hatása miatt öli meg a férfivágyat.
  • majoránna: különlegesebb parfümbe kerülhet majoránna-illatanyag is, noha ez már ősidők óta ismeretes vágycsökkentő hatásáról.

Plusz három aranyszabály

Ha szeretnéd, hogy parfümöd jól működjön, akkor három szabályt mindig tarts be. Az egyik, hogy ne tégy magadra túl sokat, mert attól menekülnek a férfiak. A parfüm te magad vagy, a te feromonjaid csábítanak, az illatszer csak segít benne. Egy-két távolról permetezett spricc pont elég.

A másik, hogy a parfümöt ne a ruhádra, hanem a bőrödre tedd, a parfümpontokra: fültő, csukló, nyak. Végül pedig, hogy a dezodorod és a parfümöd illatát hangold össze. Ha túl erős illatú a dezodorod, az zavarhatja a parfümöd illatának érvényesülését.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ezt is szeretjük