Egy illat miatt is ritkább lehet a szex: mi ez, és hogy kerülheted el?

Bár a parfümöt azért teszed magadra, hogy csábíts, sajnos ellentétes hatást is elérhetsz.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A drogériák polcán ezer meg ezer csinos üvegbe töltött csáberő van, gondolnánk, csakhogy nem egészen igaz a vélekedés, ugyanis bizonyos illatok nem működnek pasimágnesként, és nem is véletlenül.

A parfümválasztás nagyon komoly dolog, hosszabb folyamat, hogy megtalálja az ember a számára legmegfelelőbb illatot, amit magára permetezve jól érzi magát, és amivel hódíthat is: egy jól működő illat ugyanis csodákra képes.

Olyan, akár a tejszínhab a tortán, tovább emeli a nő fényét, kisugárzását, vonzerejét. Ez a láthatatlan kiegészítő egy nő ruhatárából sem hiányozhat.

Hogyan válassz?

Nagyon fontos, hogy a parfümvásárlásra szánj időt. Érdemes akár több alkalommal is ellátogatnod a drogériába, egyszerre nem tucatnyi illatot végigszagolni, és nemcsak papírcsíkon tesztelni a parfümöt, hanem a bőrödön is, mivel papíron és bőrön nem ugyanazt az illatot kapod.

Minden embernek megvan ugyanis a saját kémiája, ami befolyásolja a permetezett parfüm illatát - ezért van az is, hogy a barátnődön egész máshogy hathat ugyanaz az illat, mint rajtad.

Mindemellett, érdemes a parfümválasztáskor figyelembe venned, utánanézned akár, hogy a különféle parfümök milyen összetevőket tartalmaznak. A parfümgyártók ugyanis furcsa módon olyan alkotórészekkel és illatanyagokkal is dolgoznak, amelyek sajnos megölhetik a férfivágyat.

Vágyölő illatok

Ha a következő összetevők valamelyike szerepel a parfüm összetevői közt, jobb, ha másikat nézel magadnak, mert a férfira lohasztóan hathat:

  • rózsaolaj: a rózsaolaj vérnyomáscsökkentő hatása végett hat negatívan a férfilibidóra.
  • csoki- és cukorkaillat: a férfiak kevés parfümtől viszolyognak jobban, mint amelyikekben csoki- és cukorka-illatanyag van.
  • menta: a menta kellemes illatú, mégsem jó, ha friss illatú parfümöddel akarsz csábítani, mert lohasztja a férfivágyat.
  • mentol: a mentol tesztoszteronszint-csökkentő hatása miatt öli meg a férfivágyat.
  • majoránna: különlegesebb parfümbe kerülhet majoránna-illatanyag is, noha ez már ősidők óta ismeretes vágycsökkentő hatásáról.

Plusz három aranyszabály

Ha szeretnéd, hogy parfümöd jól működjön, akkor három szabályt mindig tarts be. Az egyik, hogy ne tégy magadra túl sokat, mert attól menekülnek a férfiak. A parfüm te magad vagy, a te feromonjaid csábítanak, az illatszer csak segít benne. Egy-két távolról permetezett spricc pont elég.

A másik, hogy a parfümöt ne a ruhádra, hanem a bőrödre tedd, a parfümpontokra: fültő, csukló, nyak. Végül pedig, hogy a dezodorod és a parfümöd illatát hangold össze. Ha túl erős illatú a dezodorod, az zavarhatja a parfümöd illatának érvényesülését.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük