18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Miért nem élvezed a szexet?

3 lelki ok a háttérben

A szexuális problémákról még ma is csak szégyenkezve beszélnek a nők, pedig találhatsz megoldást.

Számos szó esik arról, hogyan teheted még élvezetesebbé a szexet, és milyen praktikákat érdemes bevetned, ha szeretnéd átélni az orgazmust. Egy egészséges nő számára mindez hasznos tanács lehet, amivel könnyen változatosabbá és élvezetesebbé változtathatja nemi életét, azonban vannak bizonyos helyzetek, amikor a szextrükkök nem segítenek.

A szexuális problémák nem oldhatók meg egy kis huncutsággal, hiszen többnyire komoly gondok állnak a háttérben, melyek fölött nem érdemes szemet hunynod. A nők mintegy egynegyede tapasztal élete során valamilyen szexuális zavart: ennek hátterében sokszor könnyen kezelhető fizikai betegségek állnak, de lehet, hogy az ok mélyebben, a lélek szintjén található.

Fájdalmas behatolás - tudat alatti görcs

Egyesek számára az keseríti meg az ágyban töltött perceket, hogy a behatolás komoly fizikai fájdalmat okoz. Ha hüvelyed elég nedves, és rendszerint kívánod is párodat, a nagy pillanat azonban mindig fájdalommal jár, könnyen lehet, hogy valamilyen lelki görcs miatt zárulnak össze intim izmaid. A vaginizmus általában egy tudat alatti védekező reflex, melynek hátterében leggyakrabban a múltbéli kellemetlen tapasztalatok állnak: előfordulhat, hogy egy régi, fájdalmas aktus miatt blokkoltál le lelkileg, és nem tudsz teljes mértékben feloldódni.

Nem biztos azonban, hogy saját problémáid miatt görcsölsz, ha ugyanis párod gyakran küzd merevedési zavarral, és emiatt frusztrálttá válsz, az szintén előidézheti a vaginizmust. Először érdemes egy nőgyógyászt felkeresned, hiszen az is lehet, hogy egészségügyi probléma okozza, ha azonban nem erről van szó, feltétlenül fordulj szexuálpszichológushoz vagy pszichiáterhez.

Bár párod is sokat segíthet abban, hogy görcseiddel megbirkózz, egy hozzáértő szakember nem csupán jó tanácsokkal, de adott esetben hüvelytágító eszközökkel is elláthat, melyekkel fokozatosan megszabadulhatsz fájdalmas problémádtól.

Az orgazmus hiánya - túlzott megfelelési vágy

A férfiakkal ellentétben a legtöbb nő számára nem végződik minden ágyba bújás feledhetetlen orgazmussal, ez azonban még nem utal bajra. Akkor érdemes gyanakodnod, ha rendszeresen gondot okoz a szex élvezete, hiszen ez nemi életedre és párkapcsolatodra is hatással lehet. Az orgazmusproblémák egyik leggyakoribb fajtája, amikor egy nő egyáltalán nem képes élvezni a szexet partnerével, de önkielégítéssel gond nélkül el tud jutni a csúcsra. A jelenség hátterében legtöbbször a félelem és a túlzott megfelelési vágy áll.

Hidd el, ha nagyon akarod, hogy a szex során eljuss a csúcsra, sokkal nehezebb lesz elérned, mint akkor, ha egyszerűen átadod magad a pillanatnak, és élvezed az együttlétet. Sokat ronthat azonban a helyzeten, ha párod szempontjából a szex elengedhetetlen része az orgazmusod.

Ne akarj azonban mindenáron megfelelni neki és férfiúi hiúságának, inkább beszélj vele őszintén, és mondd el neki, hogy attól még, hogy időnként nem jutsz el az orgazmusig, ugyanúgy élvezed vele a szexet. Ha nem tűnik minden egyes szeretkezés előtt teljesítendő feladatnak a végső gyönyör, könnyebben megy majd, mint gondolnád: amennyiben ugyanis el tudod engedni magad a pasi mellett, az apróbb izgató gesztusokat is sokkal intenzívebbnek érezheted.

A nők többségénél az orgazmushoz elengedhetetlen a csikló ingerlése, így az is megoldást jelenthet, ha megtanítod párodnak azokat a mozdulatokat, melyekkel magadat juttatod a csúcsra, de attól se riadj vissza, hogy te alkalmazd ezeket az együttlét során.

A nemi vágy hiánya - önértékelési problémák, stressz

Még ma is gyakran hallani a pejoratív frigid jelzőt, ha egy nő nem élvezi, vagy nem kívánja a szexet. Pedig a nemi vágy hiánya a többi szexuális problémához hasonlóan sokszor lelki eredetű baj, ami kezelhető.

Ha nem vagy kibékülve önmagaddal, és tartasz attól, hogy nem vagy elég jó nő az ágyban, könnyen lehet, hogy aggodalmaid miatt nem is kívánod a szexet, hiszen tudat alatt így próbálod kerülni, hogy csalódást okozz párodnak.

Így csald ágyba a pasit

Nézegess képeket!

Elolvasom

A túl sok stressz is állhat a probléma hátterében, ez azonban idővel szorongássá alakulhat, és párkapcsolati konfliktusokhoz is vezethet. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a nemi vágy hiányáról merj nyíltan beszélni, akár a partnereddel, akár szakemberrel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Amennyiben egy hosszabb zűrös időszakot tudhatsz a hátad mögött, segíthet, ha pároddal közösen lazítasz egy kicsit, és megpróbálsz egyéb feladataid helyett csak magatokra koncentrálni. Amennyiben úgy érzed, nem vagy kibékülve a nőiségeddel, és ezért nem kívánod a szexet, könnyen lehet, hogy pszichológus segítségére lesz szükséged, hogy problémád megoldódjon. Ha párod segítsége nem elég, feltétlenül érdemes egy szakember véleményét is meghallgatnod, ugyanis a nemi vágy hiányát akár depresszió is okozhatja.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük