Elmulasztott orgazmus - Amikor nem is sejtenéd, hogy baj van
Gyakran megesik, hogy nem tudnád megmondani, átélted-e az orgazmust, vagy sem? Tudd meg, mi lehet az oka!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sok férfi azt hiszi, hogy a nők legfőbb nemi problémája a fejfájás, a szebbik nem szexualitása sokkal összetettebb, mint a pasiké. Minden nővel megesik élete során legalább egyszer, hogy nem tud elélvezni, vagy csak megjátssza a gyönyört, esetleg nem találja magát vonzónak, vagy egyszerűen nincs kedve a szexhez.

Különösen kényes probléma lehet azonban, amikor valaki a kéj minden egyes testi jelét mutatja, azonban ő maga nem érzi. Ha előfordult már veled, hogy az együttlét után párod kérdésére, hogy jó volt-e a szex, nem tudtál válaszolni, könnyen lehet, hogy te is ebben a problémában szenvedsz.

Az elmulasztott orgazmus

Amikor egy nő azt mondja partnerének vagy szerelmének, hogy nem tudja, vajon elélvezett-e - amit a pasik biztosan tudnak minden egyes esetben -, a legtöbb férfi egyszerűen nem hiszi el, hogy ilyen van.
Sőt, legtöbbször még a nők sem igazán értik, hogyan fordulhat elő ilyen. 
Azokkal ellentétben, akik képtelenek az együttlét során átélni a gyönyört, azok a nők, akik elmulasztják orgazmusukat, fizikailag eljutnak ugyan a csúcsra, de az érzéseket agyuk nem fogja fel.

Pulzusszámuk megemelkedik, erősen nedvesednek, vagyis minden fizikai jelét megtapasztalják a szexuális örömöknek, de a velejáró élvezetet nem. Amennyiben hasonló jelenséget tapasztalsz, nem szabad összekeverned a helyzetet azzal, amikor valaki egyáltalán nem képes eljutni a csúcsra.

Bár az okok mindkét esetben hasonlóak lehetnek, amennyiben tested átéli az élményt, csak te nem érzed, más problémák állhatnak a háttérben.

Mi az oka, hogy nem érzed a gyönyört?

Az, amikor valaki képtelen átélni az orgazmust, vagy legalábbis a szexuális együttlét során nem jut el a csúcsra, többnyire gátlás és szorongás eredménye. Amikor egy nő nem meri levetkőzni gátlásait az ágyban, vagy nem tapasztalta meg soha az orgazmus érzését, párjával is sokkal nehezebben megy majd. Bár kívánja a szexet, a végső gyönyörig nem jut el, sem fizikailag, sem érzelmileg.

Ezzel szemben, amikor elmulasztod az orgazmusod, valószínűleg nagyobb probléma, hogy görcsösen akarod. Ha korábbról nem ismered a gyönyör érzését, szintén előfordulhat, hogy biológiai értelemben átéled a gyönyört, csak éppen az élményt nem tapasztalod meg. Ne feledd azonban, hogy a nőknek csupán elenyésző hányada az, aki soha nem képes megtapasztalni az orgazmust, tehát a te problémádra is létezik gyógymód!

Mi a megoldás?

Ha felismerted, hogy problémád van, amit nem tudsz egyedül megoldani, feltétlenül fordulj szakemberhez. Keress fel egy szexuálterapeutát vagy szexuálpszichológust, aki egyaránt ellát gyakorlati tanácsokkal és lelki segítséggel. A legtöbb nő számára a maszturbációt szokták javasolni, mint megoldást. Az önkielégítéssel megtanulhatod, hogyan viselkedik tested a gyönyörközeli állapotban, így tudatosan elsajátíthatod, hogy szex közben is felismerd, ezáltal pedig érzelmileg is átélhesd az orgazmusodat.

Ha azonban magadnak is képtelen vagy érezhető örömet okozni, valószínűleg más megoldásra lesz szükség. Végső soron a kezelés lényege, hogy megértsd: bizony átéled az orgazmust, legalábbis fizikailag. Ha eddig eljutsz, az együttlétek során csökkenhet a rád nehezedő lelki súly, ami végül a megoldáshoz is közelebb vihet.
Ha te is gyakran mulasztod el orgazmusaidat, a legjobb, ha belátod, hogy egyedül nem valószínű, hogy meg tudod oldani problémádat. Mivel a baj legtöbbször lelki eredetű, hasznos lehet az is, ha nem elsősorban a nemiség oldaláról közelíted meg, hanem személyes konfliktusaidat is feltárod.

Merj szembenézni a problémával!

Akár az elmulasztott orgazmus, akár más szexuális probléma keseríti meg mindennapjaidat, fontos, hogy ne intézd el bajaidat egy kézlegyintéssel, azok ugyanis nem fognak maguktól megoldódni. A testi, lelki problémákra visszavezethető szexuális zavarok ráadásul nemcsak nemi életedre lehetnek hatással, de közvetetten párkapcsolatodat is befolyásolják.

Az ágyban átélt kudarcok ugyanis a mindennapokat is jóval feszültebbé tehetik, amennyiben azonban már a magánélet biztos falai is repedezni kezdenek, nehezebb lesz megoldást találni problémádra. A kezelés ugyanis akkor a legkönnyebb, ha számíthatsz párod támogatására, hiszen a nemi élet közös örömötök kell, hogy legyen, amennyiben pedig nem működik, ugyanúgy mindkettőtök problémája.

Cikkünk Dr. Ruth K. Westheimer Szex című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük