Egy biztos szexgyilkos
Hogyan orvosolhatod?
Ha elégedetlen vagy önmagaddal, az életed minden területére kihathat. Legfőképp párkapcsolatod és szexualitásod láthatja kárát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztosan veled is előfordult, hogy amikor nem voltál tökéletesen megelégedve a külsőddel, akkor egyáltalán nem volt kedved a szexhez, vagy, ha mégis, akkor kizárólag koromsötétben, nehogy partnered megpillantsa a narancsbőrös combodat, a pocakodat vagy a megereszkedett melleidet. A Viasat3 Szeretem a testem című műsorának szereplői közül sokan ennél súlyosabb problémákkal küzdenek.

Akad olyan, akinek a házassága is tönkrement a szemérmessége miatt, illetve olyan, aki évek óta él magányosan, mert retteg a pillanattól, amikor esetleges új partnerével intim helyzetbe kerülne, és meg kellene válnia ruháitól.

Tanulj meg nőnek lenni!

Rusz Edit szexuálpszichológus szerint érdemes lenne tanítani, hogyan legyünk nők.
- A rossz önértékelés nagyon kényes helyzetet teremthet a szexuális életben. Pedig a nemi szerep tanulható. Jó esetben már a családban, édesanyánkról példát vehetünk, hogyan viselkedjen egy nő, ha azonban ez valamiért nem működik, akkor mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni. A torz önkép ugyanis jelentősen kihat a szexuális életre.

Boldog házasságban élsz, mégis szemérmes vagy?

- A nők egy része rengeteg bókot kap a férjétől, mégis rondának tartja magát, ezért párja közeledését is visszautasítja.

Ilyen esetben sajnos hiába a partner minden igyekezete, a külső környezet nem tudja befolyásolni a nőben kialakult torz önképet. Az asszony ugyanis képtelen elhinni magáról, hogy kívánatos és szexi. Azt gondolja, hogy csak illendőségből dicséri őt kedvese. Ennek következtében csak koromsötétben enged párja közeledésének, de egy idő után akár aszexuálissá is válhat.

Biztonságos magány

- A nők másik része inkább örök magányba temeti magát, így védekezve az esetleges sérelmek ellen. Gyakran ezt a helyzetet éppen az egykori nem elfogadó partner idézi elő. Ilyenkor a nő befelé fordul, vagy éppen minden eszközt megragad, hogy a vágyaiban kialakult külsőt elérje. Plasztikai sebészhez fordul, különböző alakformáló tornákra jár, túlzottan sminkeli magát. Ez nagyon veszélyes, mert az illető egy álomképet kerget, amit lehet, hogy külsőre meg tud valósítani, de közben elveszti önmagát, nem tudja elfogadni a kialakított, mesterkélt külsőt - mondja a szakember.

Mi a megoldás?

Számos gyakorlat létezik, ami segít visszanyerni az elveszett önbizalmat. Például állj be a tükör elé, és írd le egy papírra a pozitív és negatív tulajdonságaidat külön-külön oszlopba. A pozitív dolgokat többször ismételd el magadnak hangosan.

Ezeket a testrészeket próbáld kihangsúlyozni. Szeretkezéskor először csak nagyon halvány fényt teremts, például gyertyával, majd kapcsolj fel egy kislámpát, amiben színes izzó van, később pedig olyan napszakot válassz a szexhez, amikor beszűrődik a természetes fény, és partnereddel láthatjátok egymás szépségét.

Figyeld meg magad, hogyan reagálsz a bókokra, és javíts rajta. Ezt akár gyakorolhatod a tükör előtt is.

A Szeretem a testem című műsorban Somától is kaphatsz tanácsokat, minden kedden 21 órától a Viasat3 műsorán.
További információk a műsor oldalán! »
Ezt is szeretjük