18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 furcsa dolog, ami bárhol orgazmust okozhat a nőnek

Ezek a hétköznapi dolgok akár a szexuális együttléttől teljesen függetlenül is előidézhetik.

Noha sokan úgy gondolják, hogy orgazmusuk csakis akkor lehet, ha odalenn a megfelelő részeket stimuláció éri, valójában az idegrendszer működési sajátosságaiból adódóan számos más hatás is képes a testben gyönyörérzetet felszabadítani. Mutatunk három meglepő példát!

Az ilyen orgazmus bárkivel előfordulhat, sőt, ami kissé kínos, hogy bárhol. Meglepő módon például akár tömegközlekedés közben vagy a munkahelyeden is megtörténhet, hogy egy máskülönben hétköznapi dolog ilyen reakciót vált ki a testedből.

Közeli agyterületek

A szexuális élvezetekért felelős agyi központok több, más működésért felelős területtel szomszédosak, így ha ezek ingerületbe jönnek, könnyen előfordulhat, hogy az orgazmust okoz.

Jó példa erre a tüsszentés, mely általában egyébként is élvezetet okoz, ám valójában egy kiadós hapci alatt számos nő él át kisebb orgazmust a vegetatív idegrendszer tévedése, pontatlan működése következtében. Még valószínűbb, hogy ezt a különös jelenséget tapasztalod, ha egyébként is izgalmi állapotban ér a tüsszentés.

Szintén ilyen alapon működik az ásítás közben bekövetkező orgazmus is, amelyet fokozhat egyes antidepresszáns gyógyszerek szedése, ezek ugyanis mellékhatásként előidézhetnek ilyet.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Erogén zónák

Noha nem tartozik tipikusan az erogén zónák közé, a nők esetében gyakorta a köldök környékének megérintése is képes orgazmust kiváltani. Ennek magyarázata, hogy itt futnak azok az idegpályák, amelyek a nemi szervtől a stimuláció ingerületét az agy felé közvetítik.

A talp számos akupresszúrás pontja szintén igazi erogén zónává teszi a lábfejet. A hozzáértő kéz vagy akár egy véletlenszerű nyomás pedig akár azonnal orgazmust aktiválhat az agyban.

A mellbimbó ismert erogén zóna, ám azt kevesen tudják, hogy valójában a megérintésével a csúcsig is el lehet juttatni egy nőt. Ez a stimuláció ráadásul származhat tárgyaktól vagy véletlen érintésektől is.

Erotikus gondolatok

Nem meglepő módon akár alvás során is jelentkezhet spontán orgazmus, melyet jellemzően az erőteljes erotikus töltettel rendelkező álmok váltanak ki. Noha ez a jelenség leginkább serdülőkorban gyakori, egy kutatás szerint a felnőtt nők 37%-a is átél legalább egy ilyen álmot élete során.

Mások képesek akár ébren is átélni teljesen fizikális behatás nélkül orgazmust, amelyet kizárólag fantáziálással érnek el.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük