4 kínos kérdés, amit jobb, ha nem teszel fel a párodnak

Fontos az őszinteség, de nem mindegy, hogy mit kérdezel, és hogyan.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Persze nagyon fontos az őszinteség, főleg a párkapcsolatban, ám ennek is vannak határai. Az őszinteséggel vissza lehet élni, és kegyetlen is lehet, de a faggatózás hasonlóképpen támadónak tűnhet. Emellett bizonyos kérdések esetében, ha már fel kell tenned, akkor valószínűleg már magad is tudod a választ. Ilyen például: már nem szeretsz, szakítani akarsz?

De vannak olyan kérdések is, melyekre a legtöbben nem várnak őszinte választ. De előfordul, hogy mégis azt kapnak.

Hová tart a kapcsolatunk?

Ha szükségét érzed ennek a kérdésnek, valószínűleg megerősítésre van szükséged egy olyan helyzetben, amikor nem biztos, hogy ezt megkapod. Vagy azért, mert még nagyon a kapcsolat elején tartotok, vagy azért, mert közeleg a vég.

Ha bizonytalan vagy a közös jövőben, vagy sürgetnéd a dolgokat, talán vallomást vársz tőle, ezt azonban nem lehet, és nem is érdemes kikényszeríteni. Bizonyos idő után jogos lehet beszélni arról, hogy együtt maradtok-e, és hogyan, és jogos lehet a bizonytalanságod is.

De a kapcsolat elején ez riasztó és nyomasztó lehet, hiszen akkor még nem mindig világos, hogyan tovább. Ilyenkor jobb, ha hagyod történni a dolgokat. A kapcsolat végét pedig abban az esetben döntheti el, ha valamelyikőtök már döntött.

Jobban szereted a barátaidat?

Sokan esnek abba a hibába, hogy féltékenyek lesznek a párjuk barátaira, vagy keveslik az időt, amit velük tölt.

15 tipikus női baki a párkapcsolatban

Nézegess képeket!

Elolvasom

De a barátok mindenki számára fontosak, aki van olyan szerencsés, hogy részei az életének. A barátság és a szerelem nem összemérhető, és sem bűntudatkeltés, sem ultimátum formájában nem állja meg a helyét a felcserélhetőség kérdése. Ha rosszulesik, hogy úgy érzed, több időt tölt a barátaival, mint veled, persze elmondhatod neki. De az egyikőtöknek sem teszi kellemesebbé az együttlétet, ha a kedvedért mond le a velük való találkozásról.

Csinosabb, mint én?

Előfordulhat, hogy a férfi megnéz más nőket is, persze ez a társaságodban udvariatlanságnak számít. Reagálhatsz rá, és tudathatod vele, hogy észrevetted, ám, ha ezt a kérdést teszed fel, az inkább arról árulkodik, hogy te bizonytalanodtál el a vonzerődben, és hátrányban érzed magad a másikkal szemben.

Pedig erre akkor sincs semmi okod, ha egy csinos nőről van szó. Ha a párod észreveszi magát, és nem jellemző rá, hogy másfelé kacsintgatna, nincs jelentősége, mennyire csinos a nő. Ha viszont nem te vagy az első számú nő az életében, akkor valószínűleg veszett fejsze nyele.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Kövérít ez a ruha?

Szintén nem szerencsés kérdés akkor sem, ha több szem többet lát. Egyszerű lenne a válasz, hogy, ha nem érzed benne jól magad, ne vedd fel, ha meg igen, akkor viseld, de jogos, hogy meg akarsz győződni arról, a másiknak is tetszel-e benne. De lelombozó lehet, ha a férfi, akinek egyébként tetszel, időről időre azt tapasztalja, hogy te nem tetszel magadnak. Ha mindenképp meg akarsz győződni a másik álláspontjáról, jobb, ha a pozitív oldalról közelíted a kérdést, például úgy, hogy tetszik-e, vagy jól áll-e a ruha rajtad.

A te párodat milyen kérdéssel lehet kiüldözni a világból? És téged?

Ezt is szeretjük