4 kínos kérdés, amit jobb, ha nem teszel fel a párodnak

Fontos az őszinteség, de nem mindegy, hogy mit kérdezel, és hogyan.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Persze nagyon fontos az őszinteség, főleg a párkapcsolatban, ám ennek is vannak határai. Az őszinteséggel vissza lehet élni, és kegyetlen is lehet, de a faggatózás hasonlóképpen támadónak tűnhet. Emellett bizonyos kérdések esetében, ha már fel kell tenned, akkor valószínűleg már magad is tudod a választ. Ilyen például: már nem szeretsz, szakítani akarsz?

De vannak olyan kérdések is, melyekre a legtöbben nem várnak őszinte választ. De előfordul, hogy mégis azt kapnak.

Hová tart a kapcsolatunk?

Ha szükségét érzed ennek a kérdésnek, valószínűleg megerősítésre van szükséged egy olyan helyzetben, amikor nem biztos, hogy ezt megkapod. Vagy azért, mert még nagyon a kapcsolat elején tartotok, vagy azért, mert közeleg a vég.

Ha bizonytalan vagy a közös jövőben, vagy sürgetnéd a dolgokat, talán vallomást vársz tőle, ezt azonban nem lehet, és nem is érdemes kikényszeríteni. Bizonyos idő után jogos lehet beszélni arról, hogy együtt maradtok-e, és hogyan, és jogos lehet a bizonytalanságod is.

De a kapcsolat elején ez riasztó és nyomasztó lehet, hiszen akkor még nem mindig világos, hogyan tovább. Ilyenkor jobb, ha hagyod történni a dolgokat. A kapcsolat végét pedig abban az esetben döntheti el, ha valamelyikőtök már döntött.

Jobban szereted a barátaidat?

Sokan esnek abba a hibába, hogy féltékenyek lesznek a párjuk barátaira, vagy keveslik az időt, amit velük tölt.

15 tipikus női baki a párkapcsolatban

Nézegess képeket!

Elolvasom

De a barátok mindenki számára fontosak, aki van olyan szerencsés, hogy részei az életének. A barátság és a szerelem nem összemérhető, és sem bűntudatkeltés, sem ultimátum formájában nem állja meg a helyét a felcserélhetőség kérdése. Ha rosszulesik, hogy úgy érzed, több időt tölt a barátaival, mint veled, persze elmondhatod neki. De az egyikőtöknek sem teszi kellemesebbé az együttlétet, ha a kedvedért mond le a velük való találkozásról.

Csinosabb, mint én?

Előfordulhat, hogy a férfi megnéz más nőket is, persze ez a társaságodban udvariatlanságnak számít. Reagálhatsz rá, és tudathatod vele, hogy észrevetted, ám, ha ezt a kérdést teszed fel, az inkább arról árulkodik, hogy te bizonytalanodtál el a vonzerődben, és hátrányban érzed magad a másikkal szemben.

Pedig erre akkor sincs semmi okod, ha egy csinos nőről van szó. Ha a párod észreveszi magát, és nem jellemző rá, hogy másfelé kacsintgatna, nincs jelentősége, mennyire csinos a nő. Ha viszont nem te vagy az első számú nő az életében, akkor valószínűleg veszett fejsze nyele.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kövérít ez a ruha?

Szintén nem szerencsés kérdés akkor sem, ha több szem többet lát. Egyszerű lenne a válasz, hogy, ha nem érzed benne jól magad, ne vedd fel, ha meg igen, akkor viseld, de jogos, hogy meg akarsz győződni arról, a másiknak is tetszel-e benne. De lelombozó lehet, ha a férfi, akinek egyébként tetszel, időről időre azt tapasztalja, hogy te nem tetszel magadnak. Ha mindenképp meg akarsz győződni a másik álláspontjáról, jobb, ha a pozitív oldalról közelíted a kérdést, például úgy, hogy tetszik-e, vagy jól áll-e a ruha rajtad.

A te párodat milyen kérdéssel lehet kiüldözni a világból? És téged?

Ezt is szeretjük