Ilyen nőt vesz feleségül a férfi

4 elengedhetetlen tulajdonság

A pasik olykor tartanak az elköteleződéstől, de azért van olyan, akivel szívesen leélnék az életüket.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szerelemnek ugyan nincs sok köze a racionális párválasztási tényezőkhöz, és azt is tudjuk, hogy az első randik a legkevésbé sem a jellempróbákról szólnak, a főszerep az elején még alighanem a fizikai vonzalomé lesz. A szenvedély és a vibrálás azonban, ami középtávon még elegendő lehet, később kevésnek bizonyul: ezért bomlik fel olyan könnyen néhány közös év után sok kapcsolat.

Ahogy a legtöbb nőnek határozott elképzelése van arról, milyen pasi mellett teljesedhetne ki igazán, és ki az, akire még véletlenül sem gondol férjjelöltként, úgy a férfiak is tudják, kivel jó randizgatni vagy flörtölni, és kit választanának társnak egy egész életre. Alon Gratch, a Ha a szerelmes gondolkodna című könyv szerzője szerint a képlet nem túl bonyolult. Íme, a legfontosabb összetevők.

Spontán

A legtöbb pasi félelmét a házasságtól olyan közhelyek táplálják, amelyek elhitetik, hogy a hosszú távú elköteleződés egy idő után törvényszerűen unalommal és fásultsággal terheli a kapcsolatot: ijesztő elképzelni a férfinak, hogy minden reggel ugyanazon nő mellett ébred, akinek ráadásul az évek során valamennyi mondata és mozdulata kiszámíthatóvá válik - az újdonság frissessége pedig örökre elvész.

Ezért olyan vonzóak a megfejthetetlen csajok, akik képesek évek múltán is új oldalukat megmutatni, akikben él a kalandvágy, és tele vannak meglepetéssel: ők azok, akik mindig új ötlettel állnak elő, és meg is valósítják azt. Persze fontos, hogy a változatosság természetes spontaneitásból fakadjon, hiszen elég kiábrándító, ha az erőlködés lelepleződik.

Érzéki

Nem újdonság, hogy a szexszel szinte bármelyik pasit le lehet dönteni a lábáról, és feltüzeli őket, ha egy nő gyakran kapható rá, miközben a kezdeményezéstől sem riad vissza.

13 dolog, amit tegyél meg, ha boldog kapcsolatra vágysz

Nézegess képeket!

Elolvasom

A legnagyobb erő mégsem a lepedőakrobatikában van, sokkal inkább abban, hogy a nyers szex helyett valódi testi-lelki élményt nyújtson a szeretkezés. Ez nemcsak a nőknek fontos, a pasik éppúgy vágynak a harmonikus, egyesülős szexre, ahol nem az a lényeg, hogy a felek minél kreatívabban használják ki a pózokat, hanem az, hogy egymásra tudjanak hangolódni, és pirulás nélkül, őszintén beszélni arról, kinek mi szerez örömet, vagy épp mi zavarja az ágyban.

Független

A férfifélelmek része az is, ha a nő számára a házasság jelenti az élet értelmét. Persze, lehet a kapcsolat kiteljesülésének ünnepe és megerősítése, de ha a nő számára a férj jelenti az egyetlen örömforrást, az egész életét rá építi, az a pasikat legtöbbször menekülésre készteti. Hízelgő, amikor a feleség felnéz a párjára, de fojtogató, ha félistenként tiszteli: hiszen ez a férfi számára jókora felelősséget jelent, mintha minden pillanatban egyedül neki kellene dolgoznia a felesége boldogságáért, ami, valljuk be, tényleg abszurd elvárás.

Nemcsak a pasi számára vonzóbb, ha a párja hagy neki saját mozgásteret, de a nőnek is kielégítőbb és teljesebb lehet az élete, ha a párkapcsolat mellett léteznek még más célok és ismeretségek is.

A fürdőszobán bukik meg a leggyakrabban az együttlakás?

Nézegess képeket!

Elolvasom

A csajok hajlamosak háttérbe szorítani a barátnőket és a munkát is, ha szerelembe esnek, pedig nekik is szükségük van a külön kikapcsra és a saját identitásra, hogy aztán erős alapokra épülhessen a közös élet.

Gondoskodó

A függetlenség hajszolásával azonban nagyon könnyű átesni a ló túloldalára: a határozott elkülönülés ugyanúgy megkongatja a vészharangot, mintha túlzottan rátelepednél a partnerre.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A pasik is igénylik a törődést, azt, hogy a párjuk kimutassa, fontos szerepet játszanak az életükben. Ide csupán olyan apró figyelmességek és gesztusok tartoznak, mint a dicséret vagy az együttérzés, amelyek az elhanyagolása vagy a hiánya a férfi részéről is bizalmatlanságot szül. Persze, ezt is könnyű félreérteni: nem anyapótléknak kell lenni, hanem törődőnek és támogatónak. Azok a csajok, akik képesek a legjobbat kihozni a pasikból, empatikusak, de nem bólintanak rá mindenre, amit a férfi mond vagy tesz.

Ezt is szeretjük