Ilyen nőt vesz feleségül a férfi
4 elengedhetetlen tulajdonság
A pasik olykor tartanak az elköteleződéstől, de azért van olyan, akivel szívesen leélnék az életüket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szerelemnek ugyan nincs sok köze a racionális párválasztási tényezőkhöz, és azt is tudjuk, hogy az első randik a legkevésbé sem a jellempróbákról szólnak, a főszerep az elején még alighanem a fizikai vonzalomé lesz. A szenvedély és a vibrálás azonban, ami középtávon még elegendő lehet, később kevésnek bizonyul: ezért bomlik fel olyan könnyen néhány közös év után sok kapcsolat.

Ahogy a legtöbb nőnek határozott elképzelése van arról, milyen pasi mellett teljesedhetne ki igazán, és ki az, akire még véletlenül sem gondol férjjelöltként, úgy a férfiak is tudják, kivel jó randizgatni vagy flörtölni, és kit választanának társnak egy egész életre. Alon Gratch, a Ha a szerelmes gondolkodna című könyv szerzője szerint a képlet nem túl bonyolult. Íme, a legfontosabb összetevők.

Spontán

A legtöbb pasi félelmét a házasságtól olyan közhelyek táplálják, amelyek elhitetik, hogy a hosszú távú elköteleződés egy idő után törvényszerűen unalommal és fásultsággal terheli a kapcsolatot: ijesztő elképzelni a férfinak, hogy minden reggel ugyanazon nő mellett ébred, akinek ráadásul az évek során valamennyi mondata és mozdulata kiszámíthatóvá válik - az újdonság frissessége pedig örökre elvész.

Ezért olyan vonzóak a megfejthetetlen csajok, akik képesek évek múltán is új oldalukat megmutatni, akikben él a kalandvágy, és tele vannak meglepetéssel: ők azok, akik mindig új ötlettel állnak elő, és meg is valósítják azt. Persze fontos, hogy a változatosság természetes spontaneitásból fakadjon, hiszen elég kiábrándító, ha az erőlködés lelepleződik.

Érzéki

Nem újdonság, hogy a szexszel szinte bármelyik pasit le lehet dönteni a lábáról, és feltüzeli őket, ha egy nő gyakran kapható rá, miközben a kezdeményezéstől sem riad vissza.

A legnagyobb erő mégsem a lepedőakrobatikában van, sokkal inkább abban, hogy a nyers szex helyett valódi testi-lelki élményt nyújtson a szeretkezés. Ez nemcsak a nőknek fontos, a pasik éppúgy vágynak a harmonikus, egyesülős szexre, ahol nem az a lényeg, hogy a felek minél kreatívabban használják ki a pózokat, hanem az, hogy egymásra tudjanak hangolódni, és pirulás nélkül, őszintén beszélni arról, kinek mi szerez örömet, vagy épp mi zavarja az ágyban.

Független

A férfifélelmek része az is, ha a nő számára a házasság jelenti az élet értelmét. Persze, lehet a kapcsolat kiteljesülésének ünnepe és megerősítése, de ha a nő számára a férj jelenti az egyetlen örömforrást, az egész életét rá építi, az a pasikat legtöbbször menekülésre készteti. Hízelgő, amikor a feleség felnéz a párjára, de fojtogató, ha félistenként tiszteli: hiszen ez a férfi számára jókora felelősséget jelent, mintha minden pillanatban egyedül neki kellene dolgoznia a felesége boldogságáért, ami, valljuk be, tényleg abszurd elvárás.

Nemcsak a pasi számára vonzóbb, ha a párja hagy neki saját mozgásteret, de a nőnek is kielégítőbb és teljesebb lehet az élete, ha a párkapcsolat mellett léteznek még más célok és ismeretségek is.

A csajok hajlamosak háttérbe szorítani a barátnőket és a munkát is, ha szerelembe esnek, pedig nekik is szükségük van a külön kikapcsra és a saját identitásra, hogy aztán erős alapokra épülhessen a közös élet.

Gondoskodó

A függetlenség hajszolásával azonban nagyon könnyű átesni a ló túloldalára: a határozott elkülönülés ugyanúgy megkongatja a vészharangot, mintha túlzottan rátelepednél a partnerre.

A pasik is igénylik a törődést, azt, hogy a párjuk kimutassa, fontos szerepet játszanak az életükben. Ide csupán olyan apró figyelmességek és gesztusok tartoznak, mint a dicséret vagy az együttérzés, amelyek az elhanyagolása vagy a hiánya a férfi részéről is bizalmatlanságot szül. Persze, ezt is könnyű félreérteni: nem anyapótléknak kell lenni, hanem törődőnek és támogatónak. Azok a csajok, akik képesek a legjobbat kihozni a pasikból, empatikusak, de nem bólintanak rá mindenre, amit a férfi mond vagy tesz.

Ezt is szeretjük