18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

De mi a helyzet az exekkel? - A nő megmondja

Az ex-kérdés mindig kérdés, hiszen a szerelem nem a szakítással ér véget, legalábbis nem mindkét részről.

Találkozás egy régi szerelemmel

Talán az egészet onnan kellene kezdenünk, hogy felismerjük, mikor van vége egy szerelemnek. Mert ez a kérdés korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Nem létezik az a dolog, hogy egy kapcsolat véget ér a szakítással. Ezt tényszerűen kijelenthetjük, mert ha szépen a szívünkre tesszük a kezünket, be kell hogy lássuk, hogy vagy már előbb, vagy sokkal később engedtük el a másik felünket a szemünkkel, a kezünkkel.

Beleszeretni valakibe elég egy pillanat törtrésze, de kiszeretni, nos az sokszor hónapokig vagy évekig is eltarthat. Avagy, mindenkinek van mumusa, legyen az férfi vagy nő. Mi az a mumus? Aki ha váratlanul felbukkan, szívinfarktusszerű érzés kerít minket hatalmába, megremeg a lábunk, a kezünk és a szívünk is, igaz, nem feltétlenül ebben a sorrendben.

Olyan érzés, mintha belénk szorult volna egy szó, egy mondat, valami, amit még ki kellene mondani. - Nem vagyok túl rajta – mondta J. barátnőm komolyan, amikor belógatta, hogy az exe újból felhívta, kérte, hogy találkozzanak, beszéljenek. Ezen a ponton pedig le kell ülni néhány színes külföldi ital mellé, és megvitatni, hogy van-e értelme találkozni fent nevezett – többnyire nyomdafestéket nem tűrő neveken emlegetett – férfiemberrel, mert azért az mégsem járja, hogy olyan rútul elbánt ezzel a kedves lánnyal, aztán most meg beszélgetni akar. Ugyan miről?! Na, ez majd kiderül. De ezen a ponton kettéválik a történet.

Amikor még szeretve van

Előfordulhat ugyanis ezen állatfaj – az ex – korai felbukkanása, amikor még szívünk javában érte dobog. Egyes női egyedek ilyenkor már képesek egy új hím mellett keresni a vigasztalódást, lehet őket irigyelni emiatt, vagy éppen nem. A régi bútordarab leporozása ugyanis ebben az esetben több embert érinthet, ha azt az alaptézist vesszük, hogy a nő őszinte a pasijához.

Az ugyanis biztos, hogy ha még vannak érzései az exe irányába, akkor találkozni fog vele, és ha előre nem is szól, de akkor már mindenképp, amikor a kibékülés ténye áll fenn. Nem szeretünk otthon agyalni éveket azon, hogy mi lett volna, ha. A nő tehát felkerekedik, a legjobb énjét ölti magára, és hagyja magát meghívatni egy kávéra vagy vacsira, miközben azt vizslatja majd: Mit is érzek tulajdonképpen? És ami még fontosabb, mit akar tőlem ez a pasi? Miért hívott fel? És mivel általában az ilyen helyzetekben nem tudja tartani a száját, ezt biztosan meg is kérdezi.
Az este kétféleképpen érhet véget: a nő vagy beadja a derekát, vagy végképp kiábrándul az elődből. Ami a jó hír, és egyben rossz is, mindkét variációt el fogja mesélni. Előbb vagy utóbb. Innentől a döntés egy más kérdés, és egy másik téma.

Mikor már nincs szerelem

Ebben az esetben is létrejöhet a találkozás, hacsak az illető nőszemély nincs annyira kiábrándulva, hogy teljes elutasítással áll a dolog elé. Ezt a leckét is ismerjük, van olyan srác a tarsolyunkban, aki még azt sem érdemli meg, hogy elküldjük melegebb helyekre.
Ha viszont normál a viszony, nagy valószínűséggel létrejön az összetalálka. Miért is? Mert látni szeretnénk, hogy nélkülünk nyomorultul érzi magát? Vagy éppen elhízott? Vagy az új barátnője soha nem fog a nyomunkba érni, és ezt olyan jó hallani?

Vagy mert jóságos tündérlelkek vagyunk, és még az egyszer megengedjük neki, hogy jól kisírja magát a vállunkon a hülye főnöke miatt, aki már a kapcsolat alatt is nyomoroncot csinált a fiúnkból? Vagy mert hallani szeretnénk, hogy még mindig, és örökkön örökké, és csak te vagy?

Mindegyik válasz helyes. Ilyenek vagyunk. Nők. Csodálatosak és megismételhetetlenek. Nem halljuk eleget, muszáj még az extől is.
Aztán lehet még egy utolsó lehetőség is, ami annyira ritka, hogy különleges becsben kell tartani, mert csak szökőévente adatik meg: barátok lesztek. Mert egyszer szerettétek egymást, de eléggé felnőttek vagytok ahhoz, hogy mindketten tudjátok: tovább kellett lépni. De míg együtt voltatok, ő volt a legjobb barátod, és ez a barát minden nap hiányzik. És az sem fáj, hogy mással boldog. Legyen! Hiszen szereted!

Bármelyik variáció is igaz, az exszel való találkozásra egyet nem szabad elfelejtened: legyél őszinte önmagadhoz!

Tudd, hogy mit érzel, hiszen tisztán kell látnod. Mert akkor tudsz másokkal is őszinte lenni, hiszen az elnyomott érzelmek lelki sérüléseket hagynak maguk után. Abból pedig már így is több van, mint elég.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük