A leggyakoribb problémák a szexben

Férfiak és nők szexuális igényei eltérőek lehetnek, azonban a vágyak összehangolása nem is olyan bonyolult, mint hinnéd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan azt gondolják, hogy a férfiak többet vágynak a szexre, mint a nők. Ám ez nem mindig igaz. A nők is sokat fantáziálnak, és olykor nagyobb kedvet éreznek a szerelmeskedésre, mint az erősebbik nem. A lényeg, hogy a férfi és nő igényei összhangba kerüljenek, így mindkét fél boldog és kielégítő szexuális életet élhet.

„Most nincs kedvem”

Sok párnál előfordul, hogy az egyik fél nagyobb szexuális étvággyal rendelkezik, mint a másik. Eleinte próbálkozik, ám ha gyakori visszautasításba ütközik, előbb-utóbb felhagy a kezdeményezéssel. Ennek az a veszélye, hogy ettől még a vágy a szexre megmarad, így nem érzi magát kielégülten, ez pedig nem sok jóhoz vezet.

Nem kell azonban az első visszautasítás után rögtön a legrosszabbra gondolni, és emiatt folyton attól rettegni, hogy párod máshol keresi majd a boldogságot, de ha nem elégedett, az a párkapcsolat egyéb területeire is kihat. Ezért, ha olykor nincs is kedved a szexhez, próbálj valamilyen kompromisszumos megoldásra törekedni. Elégítsd ki kézzel vagy szájjal kedvesed.

Vágy

A másik gyakori probléma, hogy az egyik fél úgy érzi, a másik keveset kezdeményez. Ilyenkor ne tegyél szemrehányást, és ne kezdj aggódni. Lehet, hogy csak fáradtabb a kedvesed, és pár nap vagy hét múlva ismét vad lepedőakrobatává válik. Ám az is megeshet, hogy választottad tőled várja az első lépést. Mindkét félnek fontos, hogy érezze, a másik kívánja őt, hiszen ez növeli az önbizalmat és nem utolsósorban a libidót. Ne számolgasd, ki hányszor kezdeményez, hanem ha rádtör a vágy, mutasd ki. Minden ember életében vannak aktívabb, illetve kevésbé aktív időszakok. Ne erőltess semmit, de ha sokáig nem változik a helyzet, beszélj róla partnereddel.

A probléma megoldása

Bármilyen problémád van a másikkal, azt ne az ágyban kezdjétek el megbeszélni, mert az rendkívül vágylohasztó. Nem is mindig a szavak segítenek. Olykor elég, ha figyelmesebb, türelmesebb vagy a másikkal, és akár magától is megoldódhat a dolog. Ha azonban semmi sem javul, sőt, egyre rosszabb a helyzet, ne dugd homokba a fejed, ugyanis a struccpolitika még semmit nem oldott meg. A konfliktusokat kezelni kell, különben egyre nagyobbak lesznek a kezdetben még kicsike gomolyfelhők.

Hozd meg a kedvét a szexhez!

Ha párod egyre kevesebb érdeklődést mutat a hempergőzés iránt, ne sértődj meg, és ne dörgöld az orra alá, mert azzal csak rontasz a helyzeten. Inkább apró trükkökkel csigázd fel. Nézzetek meg együtt egy erotikus filmet, vagy várd otthon szexi ruhában, és készíts neki vacsorát. Este vegyetek együtt egy meleg fürdőt, és a habok közt kezdj el huncutkodni és tapogatózni. A könnyed játékok és pajzán ötletek feltüzelik mindkettőtök vágyait, és segítenek abban, hogy ráhangolódjatok az együttlétre.

Szavak nélkül kommunikálni

Olykor nem csak a szavak beszélnek. Ha elég ügyes vagy, rájössz beszéd nélkül is arra, épp mire vágyik leginkább kedvesed. Ne kényszerítsd rá, hogy ki kelljen mondania, hogyha nem akarja.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Lehet, hogy aznap épp jobban szeretne csak egy hátmasszírozást vagy ártatlan simogatást és meghitt összebújást. Nem kell minden kényeztetésnek szexbe torkollnia.

Ezt is szeretjük