A leggyakoribb problémák a szexben
Férfiak és nők szexuális igényei eltérőek lehetnek, azonban a vágyak összehangolása nem is olyan bonyolult, mint hinnéd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan azt gondolják, hogy a férfiak többet vágynak a szexre, mint a nők. Ám ez nem mindig igaz. A nők is sokat fantáziálnak, és olykor nagyobb kedvet éreznek a szerelmeskedésre, mint az erősebbik nem. A lényeg, hogy a férfi és nő igényei összhangba kerüljenek, így mindkét fél boldog és kielégítő szexuális életet élhet.

„Most nincs kedvem”

Sok párnál előfordul, hogy az egyik fél nagyobb szexuális étvággyal rendelkezik, mint a másik. Eleinte próbálkozik, ám ha gyakori visszautasításba ütközik, előbb-utóbb felhagy a kezdeményezéssel. Ennek az a veszélye, hogy ettől még a vágy a szexre megmarad, így nem érzi magát kielégülten, ez pedig nem sok jóhoz vezet.

Nem kell azonban az első visszautasítás után rögtön a legrosszabbra gondolni, és emiatt folyton attól rettegni, hogy párod máshol keresi majd a boldogságot, de ha nem elégedett, az a párkapcsolat egyéb területeire is kihat. Ezért, ha olykor nincs is kedved a szexhez, próbálj valamilyen kompromisszumos megoldásra törekedni. Elégítsd ki kézzel vagy szájjal kedvesed.

Vágy

A másik gyakori probléma, hogy az egyik fél úgy érzi, a másik keveset kezdeményez. Ilyenkor ne tegyél szemrehányást, és ne kezdj aggódni. Lehet, hogy csak fáradtabb a kedvesed, és pár nap vagy hét múlva ismét vad lepedőakrobatává válik. Ám az is megeshet, hogy választottad tőled várja az első lépést. Mindkét félnek fontos, hogy érezze, a másik kívánja őt, hiszen ez növeli az önbizalmat és nem utolsósorban a libidót. Ne számolgasd, ki hányszor kezdeményez, hanem ha rádtör a vágy, mutasd ki. Minden ember életében vannak aktívabb, illetve kevésbé aktív időszakok. Ne erőltess semmit, de ha sokáig nem változik a helyzet, beszélj róla partnereddel.

A probléma megoldása

Bármilyen problémád van a másikkal, azt ne az ágyban kezdjétek el megbeszélni, mert az rendkívül vágylohasztó. Nem is mindig a szavak segítenek. Olykor elég, ha figyelmesebb, türelmesebb vagy a másikkal, és akár magától is megoldódhat a dolog. Ha azonban semmi sem javul, sőt, egyre rosszabb a helyzet, ne dugd homokba a fejed, ugyanis a struccpolitika még semmit nem oldott meg. A konfliktusokat kezelni kell, különben egyre nagyobbak lesznek a kezdetben még kicsike gomolyfelhők.

Hozd meg a kedvét a szexhez!

Ha párod egyre kevesebb érdeklődést mutat a hempergőzés iránt, ne sértődj meg, és ne dörgöld az orra alá, mert azzal csak rontasz a helyzeten. Inkább apró trükkökkel csigázd fel. Nézzetek meg együtt egy erotikus filmet, vagy várd otthon szexi ruhában, és készíts neki vacsorát. Este vegyetek együtt egy meleg fürdőt, és a habok közt kezdj el huncutkodni és tapogatózni. A könnyed játékok és pajzán ötletek feltüzelik mindkettőtök vágyait, és segítenek abban, hogy ráhangolódjatok az együttlétre.

Szavak nélkül kommunikálni

Olykor nem csak a szavak beszélnek. Ha elég ügyes vagy, rájössz beszéd nélkül is arra, épp mire vágyik leginkább kedvesed. Ne kényszerítsd rá, hogy ki kelljen mondania, hogyha nem akarja.

Lehet, hogy aznap épp jobban szeretne csak egy hátmasszírozást vagy ártatlan simogatást és meghitt összebújást. Nem kell minden kényeztetésnek szexbe torkollnia.

Ezt is szeretjük