Egy egyszerű dolog, ami visszahozhatja a tönk széléről a kapcsolatod

Nincs minden veszve akkor sem, ha kihűlt a vágy. Egy jól irányzott csókkal újraélesztheted a lángot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csók segíthet a reménytelennek tűnő helyzetekben is, legalábbis ez a szakértők álláspontja.

A barátságot a párkapcsolattól elsősorban a fizikalitás és az intimitás választja el, így nemcsak az fontos, hogy milyen gyakran szexeltek, hanem az is, hogy milyen gyakran csókoljátok meg egymást.

Intimitás

A kapcsolatok gyakran mennek tönkre azért, mert a felek úgy érzik, kihűlt a vágy, és már sokkal inkább barátoknak vagy lakótársaknak számítanak, mint egy párnak. Sok hosszú kapcsolatban törvényszerűen vannak olyan időszakok, amikor kevesebb a fizikai kontaktus, de ettől nem feltétlenül kell lazulnia a két ember közti köteléknek. A csók életet lehel a kihűlő érzelmekbe, és visszahozza az intimitást.

Ezért csókold meg a párod, amikor elmész otthonról, illetve hazaérsz. De akkor is megteheted ezt, csak úgy, ha együtt vagytok otthon. Minden egyes csók azt mutatja a másiknak, hogy különleges a számodra, és nem kizárt, hogy ő is hamar követi a bátorító példádat.

Gyógyhatású készítmény

Ami a tudományos nézőpontot illeti, a csók sok hasznos információval szolgál a párválasztás során, de a kötődésben és a jó közérzet kialakításában is szerepe van.

Mire vágyik a férfi a párkapcsolatban?

Nézegess képeket!

Elolvasom

A csók boldogsághormonokat szabadít fel, valamint csökkenti a stresszt - ezt igazolták a Lafayette College kutatói a hosszú távú kapcsolatban élő párok részvételével végzett kísérletben.

Eszerint a csók után a résztvevők stresszhormonszintje csökkent, méghozzá minél régebb óta együtt voltak, annál inkább. Viszont azoknál is csökkent némiképp a stresszhormon szintje, akik csak megfogták egymás kezét, ami azt mutatja, hogy a szocialitás önmagában is megnyugtató tényező. A kötődésért felelős oxitocin szintje viszont csak a férfiaknál emelkedett, ami talán nem is baj, mert a nőknek abból úgyis eleve több van.

7 felejthetetlen csókjelenet az elmúlt 100 évből - Amit neked is látnod kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Csóktrend

Bár nem minden emlősnél van divatban a csók, a legtöbb faj megtalálja a módját szerelme kifejezésének nyalogatás, szaglászás vagy épp vakarás formájában, ami ugyanúgy eljuttatja a szükséges - kémiai - információkat az érintetthez, mint a csók.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Az egyetlen emlős, amely ténylegesen csókolózik, a meglehetősen szabados szexuális életet élő bonobó. Az emberek közül sem szeret mindenki csókolózni, úgy tűnik, a populáció 10%-a egyáltalán nem él ezzel a lehetőséggel, aminek esetükben elsősorban kulturális okai vannak.

Ezt is szeretjük