Az exszel találkozgat a párod?
4 intő jel, hogy veszélyben a kapcsolatod
Úgy érzed, párod szorosabban tartja a kapcsolatot volt barátnőjével a kelleténél? Vedd észre az intő jeleket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sokszor a szakítás után az egykor párt alkotó férfi és nő nem nagyon keresi egymás társaságát, akadnak olyan exek, akik az elválást követően is jó barátságban maradnak. Mindez azonban alapvetően még nem utal újrakezdési szándékra: csak azért tehát, mert partnered néha megkeresi előző szerelmét, nincs okod az aggodalomra. Ha azonban úgy érzed, talán túlságosan is összemelegedtek az elmúlt időszakban, megtudhatod, hogy gyanúdnak mikor lehet alapja.

Túl sok a titkolózás

Nem feltétlenül jelent rosszat, ha kedvesed jó kapcsolatot ápol előző barátnőjével. Ám, ha gyakoriak a találkozások, sőt, barátod még le is tagadja, hogy együtt voltak, akkor lehet, hogy nem árt egy kicsit jobban odafigyelned, hogy merre is jár valójában a szabadidejében. Fokozottan légy résen abban az esetben, ha feltűnően sűrűsödnek az esti kimaradások, és szinte biztos vagy benne, hogy ezalatt rendre az exszel találkozik.

Szintén aggodalomra adhat okot, ha rendszeresen előfordul, hogy több órás késéssel érkezik haza, és amikor rákérdezel, hogy merre járt, érezhetően hazudik. Amíg úgy tartja a kapcsolatot volt kedvesével, hogy tudsz róla, sőt, még azt is elmeséli, hogy miről beszélgettek, merre jártak, akkor nincs okod az aggodalomra, hiszen ebben az esetben szimpla barátságról van szó. Amikor azonban a nyílt lapokkal való játék helyett a titkolózás veszi át a főszerepet, akkor nem árt, ha minden apró részletre odafigyelsz.

Túl sűrű beszélgetések

Ha annak ellenére, hogy párod azt mondja, csak jó barátságban van az exével, napi szinten beszélnek telefonon, többször váltanak sms-t, és nem ritka, hogy személyesen is muszáj találkozniuk, lehet, hogy érdemes féltened. Egy alapszintű baráti viszony fenntartásához ugyanis, főleg, ha a volt barátnőről van szó, általában nincs szükség havi egy-két beszélgetésnél vagy levélváltásnál többre. Arról nem is beszélve, hogy a sűrűn előforduló, meghitt találkák helyett társaságban is össze lehet futni, hiszen így is ki lehet beszélni, hogy kivel mi történt. Amennyiben ennél jóval gyakoribbak az érintkezések, úgy vagy nem tudnak egymástól elszakadni, ami nem túl kedvező a ti kapcsolatotokra nézve, vagy az is előfordulhat, hogy az egyik félben még lezáratlan a közös múlt.

Neki önti ki a lelkét

Ha kedvesed nem veled beszéli meg problémáit, legyen szó akár munkahelyi gondokról, pénzügyekről vagy személyes bajairól, hanem jól ismert és megbízhatónak tartott exét keresi meg panaszaival, az semmiképpen nem jó jel.

Ez ugyanis nem csupán azt jelenti, hogy nem igazán bízik meg benned, hanem azt is, hogy még mindig igen erősen kötődik volt barátnőjéhez. Hiszen az ember a gondjaival mindig a hozzá legközelebb álló személyekhez fordul segítségért, ha pedig párod számára ez éppen a volt barátnője, akkor előfordulhat, hogy nem teljesen ártatlanul tartják a kapcsolatot.

Ebben az esetben megoldást jelenthet, ha megpróbálod megbeszélni vele a dolgot, illetve kideríteni, mi okozza a közöttetek fennálló bizalomhiányt. Ha ezt sikerül megvitatnotok, akkor talán a kapcsolatotokat is megmenthetitek.

Csak kettesben

Ha párod életében fontos szerepet játszott az exbarátnője, előfordulhat, hogy nem szeretne hátat fordítani neki, majd végleg eltávolodni. Ha ezt megérted, hasonló helyzetben akár az is előfordulhat, hogy bemutat benneteket egymásnak, és időnként a régi kedves is felbukkan a baráti társaságban. Persze az is érthető, ha nem szívesen látod azt a nőt, aki egykor pároddal volt, ebben az esetben azonban neki is megértőnek kell lennie, hiszen a jelenben te vagy a legfontosabb. Amennyiben azonban kompromisszum helyett még ő az, aki ragaszkodik a kettesben zajló találkozásokhoz annak ellenére, hogy már régóta vagytok együtt, könnyen lehet, hogy az egykori érzelmek nem csak nosztalgikusan élnek bennük. Ha nem hajlandó a magányos találkákból engedni, előfordulhat, hogy újra fellobbant a szenvedély.

Hasonló helyzetben fölösleges köntörfalaznod és tovább várnod: nyugodtan kérdezz rá, hogy mi is áll valójában a dolgok hátterében. Ha partnered nyíltan beszél az érzelmeiről, lesz esélyetek közös erővel megmenteni a kapcsolatotokat, vagy legalább te is eldöntheted, hogy mit szeretnél.

Ezt is szeretjük