4 nő, akire nem érdemes féltékenynek lenned: alaptalan, és csak vita lesz belőle
Vannak helyzetek, mikor alaptalan a féltékenység egy kapcsolatban.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A féltékenység belénk kódolt emberi tulajdonság, ezért kár lenne tagadni, hogy időnként mindenkit hatalmába kerít a zöld szemű szörny.

Persze vannak olyan esetek, amikor ez teljesen érthető és ésszerű, ám vannak olyan helyeztek is, amikor alaptalan bármi rosszat feltételezni.

Ha nem szeretnél konfliktust a pároddal, akkor a következő szituációkat próbáld meg féltékenység nélkül kezelni!

A lány barát

Egyesek hisznek benne, mások élből visszautasítják, de cáfolhatatlan: létezik barátság nő és férfi között. Nyilván ez más aspektusban működik, mint két azonos nemű ember barátsága, de egyáltalán nincs rá okod, hogy emiatt féltékenykedj. A nőnemű barátok az esetek nagy százalékában valóban csak barátok, akik másféle támogatást tudnak nyújtani, mint a férfi haverok, ezért annyira fontos a pasiknak az efféle kapcsolat.

A legjobb, ha féltékenykedés helyett te is próbálsz baráti kapcsolatot ápolni a lánnyal, hiszen ha hosszú távra tervezel a pároddal, elkerülhetetlen lesz, hogy kimaradj a társaságából. Ki tudja, talán te is találsz magadnak így egy igaz barátot.

A legjobb barátnőd

Barátnők között íratlan szabály, hogy a másik pasija tabu. Persze mindenkinek van egy története, amiből kiderül, ez hazugság, de alapvetően azért nem jellemző, hogy a barátok kikezdik a másik kapcsolatát. A legjobb barátnőd tisztel annyira, hogy a párodra csupán barátként gondol, így időpocsékolás bármi többet belelátni a kedvességébe.

Ráadásul ha bízol a barátnődben, nem is szabadna, hogy egyáltalán megforduljon ilyesmi a fejedben. Neked hogy esne, ha fordított esetben ő ugyanezt feltételezné rólad alaptalanul? Gondolj erre, mikor a zöld szemű szörny hatalmába kerít.

A félrelépés okai

Szeretnéd tudni, hogy a félrelépésnek milyen okai lehetnek? Akkor nézd meg videónkat!

A testvéred

Ha a testvéreddel jóban vagytok, indokolatlan vetélytársat látnod benne, mert sohasem árulna el azért, hogy a saját malmára hajtsa a vizet. Ha úgy érzed, hogy túlzottan is jóban van a pasiddal, annak csak az az egy oka lehet, hogy igyekszik őt minél jobban megismerni a te kedvedért. Minden más, amit esetleg e mögé látsz, a képzelet szüleménye, amelyet csupán a megszaladt fantáziád láttat veled.

Az ex

Minden kapcsolatban kényes téma az ex, viszont kár lenne a régi barátnők miatt aggódni, pláne akkor, ha baráti szinten sincsenek már kapcsolatban a kedveseddel. Nyilván voltak korábbi barátnői - ezt meg kell emészteni -, de nem véletlen, hogy a párod most melletted van, és nem valamelyik exe mellett. Valószínűleg benned megvan az, ami a korábbi lányokból hiányzott, ezért is van most veled.

Más dolog, hogy ha jó viszonyban maradtak, ám ebben az esetben sem szabad gyanúsítgatnod a párodat, a bizalom hiánya ugyanis könnyen tönkreteheti még a legjobban működő kapcsolatot is.

Ezt is szeretjük