A párkapcsolati válság lelki okai a szakértő szerint
Hasznos tanácsokkal
Hozd helyre elromlott kapcsolatodat szakértőnk segítségével!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó és rossz élményeid, a félelmeid és reményeid már az első pillanattól jelen vannak a párkapcsolataidban.

De honnan jön az a megérzés, mely az egyik embernél felvillanyoz, reménnyel tölt el, a másiknál pedig bizalmatlanná tesz? Mivel rontod el a házasságodat, és vajon hogyan mentheted meg?

A kiválasztás

Mindenkiben él egy belső kép a másik nem képviselőiről. Általában ennek megfelelve szúrjuk ki magunknak a partnerünket, azaz egyáltalán nem a véletlen sodort téged sem a barátod, élettársad, férjed mellé. A kérdés már csak az, honnan jön ez a bizonyos kép, amit mi, nők, szinte bizonyosan rávetítünk a férfiakra, és aminek olykor a szenvedélyes vonzódást, máskor pedig a megmagyarázhatatlan utálatot köszönhetjük.

Ki is az első férfi az életedben? Igen, jól tippeltél, az édesapád. A párkapcsolataid minőségét tehát alapvetően befolyásolhatja például az apádhoz fűződő viszonyod. Ha ez az ideális szülő-gyermek kötődésnek megfelelő, képes leszel arra, hogy egyenrangú társává válj választott párodnak. Ha azonban túl szoros érzelmi szálak fűznek apádhoz, akkor lehet, hogy a mását keresed. Amennyiben pedig rossz viszonyban voltatok, netán bántalmazott, nem kizárt, hogy a tökéletes ellentétére vadászol.

Különleges mintavétel

A családállítás módszere felismerte azt is, hogy olykor bizonyos családi minták irányítják a párválasztásodat. Ha, mondjuk, édesanyád nem volt boldog a házasságában, lehet, hogy te is olyan helyzetbe sodródsz majd, hogy - szolidaritásból - megismételhesd a történetét. Ha ő sokat szenvedett, neked sem lehet jobb - ez vezethet a lelkedben.

Sok múlik azon tehát, hogy milyen tudattalan szempontoknak igyekeztél megfelelni, amikor összekötötted az életedet valakivel. Legtöbbször mindkét fél megtalálja a maga számítását: a férfi például az anyja mására vágyik, a nő pedig a családi mintájának megfelelő, gyenge társat keres. Sajnos az ilyen kapcsolatok nagyon törékenyek. Ideig-óráig működnek csupán, aztán az egyikük hirtelen elkezd változni, illetve lázadni a lelkében.

A családállítás segíthet abban, hogy a kiválasztás szempontjai világossá váljanak, ám ezzel bizony maga a párkapcsolat is mérlegre kerülhet.

Bizalom, önbizalom

Akkor lehetsz igazi társa a párodnak, ha el tudod fogadni őt olyannak, amilyen, beleértve ebbe a múltját, jelenbeli tetteit, a jövőbeli lehetőségeit és persze a családját is. Akkor van esélyed a holtig tartó boldogságra, ha reálisan értékeled magadat, azaz sem többet, sem pedig kevesebbet nem hiszel arról, ki és milyen is vagy valójában.

A jó párkapcsolat két ellentétes nemű ember erős szövetsége. Saját nézőponttal, különböző vágyakkal, eltérő háttérrel, más természettel. Ne feledd el, minden a hangoláson, az összhangon múlik. Vajon mennyit vagy képes áldozni azért, hogy harmóniában élhess együtt valakivel?

Adok-kapok

Mindig egy kicsivel többet adj csak vissza annál, mint amit társadtól kaptál. Nagyon sok párkapcsolat bukik meg azon, hogy az egyik fél csak ad, ad, ad és ad. A másik pedig nagyon eladósodik eközben, amitől persze megretten. Soha nem az lép le, aki sokat adott. Általában az farol ki, akinek nagy a lemaradása, és nem bízik magában, hogy ezt be tudja hozni. Olykor persze az is hibázik, aki csak adni tud. Ha ugyanis képtelen elfogadni, esélyt sem ad a társának a kiegyenlítésre - ez is komoly válságot okozhat egy párkapcsolatban.

Gondolatolvasás

Mindig figyelj oda a kommunikációdra is. Ne várd el azt a férfiaktól, amiről azt hiszed, te biztosan képes vagy rá. Mert, ahogy te sem mindig tökéletesen olvasol a gondolataikban, ők sem fejtik meg csak úgy, maguktól a szándékaidat. A legjobb, ha egyenesen kimondod a vágyaidat, elvárásaidat. Így nekik is könnyebb lesz megfelelniük neked. Ez is a boldog párkapcsolatok egyik titka.

És még valami: a családállítás az előző kapcsolatok és a korábbi partnerek tiszteletére tanít. Ahogy a családtagok között, itt is fontos az érkezési sorrend, azaz, hogy ki volt az első, ki a második, és így tovább. Aki később lépett a rendszerbe, az sose feledkezzen meg arról, hogy valójában annak köszönheti a boldogságát, hogy valaki előtte kilépett onnan.

OLVASD EL EZT IS!

torott sziv lead
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Ezért nem tudsz komoly kapcsolatot kialakítani

harmasban
  • szerető
  • családállítás

Mit csinálj, ha megcsalt a párod?

Ezt is szeretjük