Mit csinálj, ha megcsalt a párod?

Biztosan szakítani akarsz?

Késői értekezletek, esti mulatozás a haverokkal, új ruhatár? Tudd meg, mit kell tenni, ha a férfi szeretőt tart!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Apró jelekből már jóval korábban kiolvashatod, hogy valami nem stimmel. Eleinte persze még elhessegeted, és logikus magyarázatok mögé bújtatod el férjed, pasid megváltozott viselkedését.

A szíved legmélyén régóta sejted, hogy valami baj van, ám a felszínen - látszólag - még minden változatlan. Aztán, mint derült égből a villámcsapás, kiderül, hogy a szeretett férfi egy másik nőért epekedik, vagyis: szeretője van.

Hétköznapi vallomás

Zsuzsival például a havi nagybevásárlás közben közölte Attila, hogy baj van. Feltűnő volt persze, hogy az utóbbi időben új ingeket, nadrágokat és fehérneműket vásárolt magának a férfi, aki korábban nem sokat adott arra, hogy mit visel. Gyanús volt a gyakori kimaradozása is, focizott a barátokkal, sörözött a kollégákkal, évfolyam-találkozókra járt, és még számtalan egyéb ürügyet talált ki a távolléteire. Hetek óta pattanásig feszült a kapcsolatuk.

Aztán Attila egyszer csak kibökte két karton ásványvíz között, hogy nem bírja tovább ezt a színjátékot: beleszeretett valakibe. Zsuzsi hirtelen úgy érezte, hogy elszédül ettől a két szótól, sírás fojtogatta, hányingere volt. Az áruház közepén azonban még jelenetet sem csaphatott, gépiesen, és szótlanul szedte tovább a szükséges holmikat a kosarába, közben meg nyelte a könnyeit.

Otthon megfőzte és feltálalta a vacsorát, és várt. Maga sem tudta megfogalmazni, hogy mire, talán egy másik mondatra, megoldásra, csodára? Attila azonban konokul hallgatott.

Miért éppen ő?

Ha te vagy a megcsalt fél, bizonyára mindent tudni akarsz a másikról. Hány éves, mi a foglalkozása, milyen a testalkata, haja színe, hol lakik, hogy jött össze a pároddal. Kétségbeesetten keresed a választ, ugyanis arra: mit tud az a nő, amit te nem? Pedig sokkal inkább azt a kérdést kellene feltenned: te mit csináltál rosszul, mit nem adtál meg a pasidnak?

Utóbbi válaszoddal természetesen nem mented fel teljesen a félrelépő férfit, legfeljebb a történet megértéséhez választasz praktikusabb nézőpontot. Ez teszi lehetővé aztán, hogy ne megtépendő riválisnak lásd azt a másik nőt. Inkább mondj magadban köszönetet neki. Arra figyelmeztetett ugyanis, bizonyos dolgokon változtatnotok kell ahhoz, hogy még a nyugdíjas éveiteket is együtt tölthessétek. Vagy pedig arra, hogy, nincs tovább, vége a kettőtök kapcsolatának.

Férfi titkok, női praktikák

A férfiak döntő többsége a megszokások rabja. Szívesen kikacsintanak, ám nehezen mozdulnak ki a biztonságos közegükből, és ez az egyik legfontosabb ütőkártyád lehet. Történetünk férfi főszereplője, Attila  is ezért maradt szótlan.

Mert ha tényleg őszintén beszélhetne, akkor csakis azt mondta volna: nagyon szereti Zsuzsit, ez a dolog meg csak úgy megtörtént, maga se érti, sajnálja. Azért is vallotta be, hogy valahogy véget vessen a helyzetnek, ebben a nők jobbak, szívesen rájuk bízza. Na, de ez milyen sután hangzik.

A nők döntő többsége ráadásul nem hisz az ilyen magyarázatoknak. Inkább halára sértődnek, elégtételt követelnek, duzzognak, és kiengesztelhetetlennek látszanak.
Ez teljesen érthető és megengedett viselkedés a számodra is, amennyiben le akarod zárni a kapcsolatod. De ha vissza akarod kapni a párodat, legyél te a kivétel. Ne akarj megtorolni, inkább csábítsd el újra a férfit. És feledkezz el a másik nőről. Ne firtasd, hogy kicsoda, micsoda, milyen volt vele. Nem mindegy? Neked nem vele - bármilyen furán hangzik is - inkább saját magaddal kell versenyezned. Érte, a férfiért.

Én a tiéd, te az enyém

Zsuzsi másnap összepakolt néhány holmit, és elutazott az ország másik végén lakó barátnőjéhez. Azt mondta Attilának, két napot kap, hogy lezárja a viszonyát. A férfi másfél napig húzta a szakítást, végül csak rászánta magát.

15 jel, hogy a pasi megcsal

Nézegess képeket!

Elolvasom

Volt persze sírás, rívás - valahogy túlesett rajta, aztán már nagyon várta Zsuzsit haza. Ő pedig új frizurával, csinos ruhában érkezett, és Attila legnagyobb megkönnyebbülésére egyetlen szót sem kérdezett arról, hogy mi történt.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Csupán belesimult a férfi karjaiba, és hagyta megcsókolni magát. Attila ekkor úgy érezte, ő a világ legboldogabb embere, hogy egy ilyen nőt fogott ki magának. Bár hangosan nem mondta ki, elhatározta, hogy jobban megbecsüli ezentúl Zsuzsit. A lány, bár nem olvasott a párja gondolataiban, győztesen rámosolygott. Ő is tett aztán még fogadalmakat, persze.

OLVASD EL EZT IS!

szoke no kicsi
  • házasság
  • párkapcsolati probléma

- Nem akarok összeköltözni a férjemmel!

kapcsolatrombolo
  • ünnep
  • családállítás

3 kapcsolatmentő életszabály

boldogtalan par
  • szakítás
  • párkapcsolati probléma

Már csak a szánalom tart mellette?

Ezt is szeretjük