Ezért lép félre a férfi, ha a nő viseli a nadrágot

3 dolog, ami alááshatja a kapcsolatot

Eltűrik a férfiak, ha egy nő erősebb és sikeresebb náluk?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vajon működőképes az a kapcsolat, amelyben a fontos döntéseket a nő hozza meg?

Miért jelent veszélyforrást, ha valaki az épp nincs jobb a közelben elv alapján választ társat maga mellé?

Amikor a férfiból kalaptoll lesz

Ha nem vagy elégedett a pároddal, talán az a legfontosabb kérdés, amit érdemes feltenned magadnak: valójában mire használod ezt a párkapcsolatot? Netán mindegy ki, csak legyen melletted valaki? És ő vajon miért ment bele ebbe?

Lehet, hogy épp mélyponton volt, mert kirúgta az előző barátnője? Így elparkolgat nálad, amíg a sebei begyógyulnak. Cserébe biztosítja számodra azt a férfit, akivel reprezentálni tudsz. Mintha ő lenne egy különleges ékszer, vagy netán kalaptoll, amit a többiek irigyelhetnek.

Amennyiben tehát a pasid veled egészen másképp viselkedik, mint a megelőző kapcsolataiban tette, ha nem tud, illetve nagyon nem akar megfelelni az elvárásaidnak, kezdj el gyanakodni. Előfordulhat ugyanis, hogy kapóra jöttél neki, felismerte, hogy neked is mindegy, csak ne legyél egyedül, azaz te illesz bele az aktuális élethelyzetébe.

Olyan ez a kicsavarodott, egymásra támaszkodó kapcsolat, mintha egy megállapodást kötöttetek volna, exkluzivitással: csak a tiéd vagyok, akár még irányíthatsz is, persze átmenetileg, amíg nem szedem össze magam, amíg nem jön szembe egy jobb partner.

A női macsók titkos vágya

Előfordulhat persze az is, hogy a kiszemelt férfi otthonról hozza magával az alárendelődés mintáját. Azt látta például a szüleinél, hogy egy férfi csak profitálhat abból, ha egy erős nő van mellette.

Vagy épp ellenkezőleg: az apja túl kemény volt, nem bánt kesztyűs kézzel az anyjával, így most a segítségeddel próbál revánsot venni, hogy kijavíthassa a családi anomáliát, vagyis a saját gyengeségével vezekel az apja helyett, az anyja védelmében.

Addig nincs baj, amíg számodra is rendben van ez a szereposztás. Ám abban a pillanatban a szakítás közelébe kerülsz, amikor megfogalmazódik benned a következő kérdés: miért nem vagy te mégis olyan, amilyennek inkább szeretnélek?
Az a nő ugyanis, aki csak megalkuszik, ritkán bocsátja meg ezt magának. Így előbb vagy utóbb a pasin veri le mindazt, amit kényszerből vállalt be.

A férfinak ilyenkor nem marad más választása, mint bebizonyítani: sokkal többet ér annál, mint amennyire a párja tartja őt. Hidd el, ha meg akarod változtatni a párodat, mindig akadnak olyan rivális nők, aki majd segítenek neki bebizonyítani, hogy úgy tökéletes, ahogy van.

Aki valóban erős, ne hisztizzen

Az irányító nő és az alárendelődő férfi tulajdonképpen működőképes viszonya akkor is veszélybe kerül, ha a nadrág viselője, azaz a nő hirtelen szétesik, és hisztis, elvárásokkal teli, követelőző szörnyeteg lesz előle. Na, ezzel aztán végképp nem tud mit kezdeni az adott pasi. A nő ugyanis duplán megalázza, mert a férfi gyengeségét még jobban felnagyítja azzal, hogy nem fogadja el a segítségét, illetve képtelennek tartja még az ötletet is, hogy a párja bármit tehetne érte. Inkább harsányan szenved.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Különösen kínos ez a helyzet akkor, ha a férfi alapvetően nem gyenge, ám mivel egy erős nőbe szeretett bele, hajlandó a kedvéért elfogadni ezt a szerepet. Ilyenkor a nő épp attól a lehetőségtől fosztja meg a társát, hogy az az elköteleződését bizonyítsa azaz, hogy az imádott nőért még ezt is hajlandó bevállalni.
Amennyiben tehát erős nő vagy, vállald ezt be, és nagyon figyelj oda arra, kit engedsz magad mellé társnak. Csak akkor leszel boldog a párkapcsolatodban, ha a pasidat olyannak fogadod el, amilyen, és se többet, se kevesebbet nem vársz el tőle, mint amire képes.

OLVASD EL EZT IS!

ferfi munkatars
  • társ
  • családállítás

- Megbántam az eljegyzést

Ezt is szeretjük