4 titok a párodról, amit csak az anyósodtól tudhatsz meg
Így húzd ki belőle!
Az anyósod olykor akarva-akaratlanul fontos dolgokat árul el a párodról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak anyák, akik túlzottan beleszólnak a gyerekeik életébe, és még akkor is úgy érzik, nekik kell irányítaniuk az eseményeket, amikor a gyerekek felnőttek, és egy másik emberrel élnek együtt. A párkapcsolatokban is gyakori konfliktusforrás az anyós viselkedése, ám ahelyett, hogy tiltakoznál ellene, a javadra is fordíthatod az információkat, melyeket megtudhatsz tőle.

Nemcsak a párod vicces gyerekkori történeteit mesélheti el, vagy azt, hogyan készíts rakott krumplit a férfi szája íze szerint, de megtudhatsz tőle olyan dolgokat is, melyek segíthetnek a konfliktuskezelésben.

A titkok egy részéhez, melyeket az anyósod elárulhat, kölcsönös bizalomnak kell létrejönnie köztetek, egy másik részéhez viszont nem kell mást tenned, mint megfigyelned, hogyan viselkedik.

Lehet, hogy nem akadálymentes az út addig, amíg jó viszony jön létre köztetek, és mindkét oldalról több kompromisszumra is szükség van. De ha nem állsz előítéletekkel az anyósodhoz, ugyanakkor határozottan, de udvariasan képviseled a véleményed, máris nagy lépést tettél az együttműködés felé.

Gyerekkori emlékek

Bár olykor számodra is idegesítő lehet, ha a szüleid a gyerekkori fotóiddal és történeteiddel traktálják a párodat, valószínűleg kíváncsian fogadod a másik oldalról érkező, hasonló impulzusokat. A sok kedves vagy épp kínos anekdota között olyan fontos információk is kiderülnek mindebből, melyek párod jelenlegi életére hatással vannak, és a magatartásának magyarázatai lehetnek. Lehet szó egy elfelejtett tehetségről, de olyan traumáról vagy betegségről is, melyre talán a párod nem is emlékszik, csak az édesanyja, viszont rányomhatja a bélyegét a férfi mostani életére.

Ha egy-egy ilyen mesélős alkalommal különösen érdeklődő és odafigyelő vagy, és alkalmanként bele is kérdezel az elhangzottakba, ráveheted az anyóst, hogy tovább és részletesebben meséljen.

Belső forgatókönyvek

Nemcsak a közvetlen meséléseket, de a véletlenül odavetett megjegyzéseket is érdemes figyelned. A gyerekkorban elhangzott szülői mondatok olyan mintákat vésnek valakinek a lelkébe, melyek később meghatározzák azt, hogyan viszonyul az illető élete eseményeihez. Ha valaki folyamatosan olyan mondatokat hall, hogy "Ugyan már, ez túl kockázatos" vagy "Mi már csak ilyen szerencsétlenek vagyunk", az ugyanúgy önbeteljesítő jóslat lehet, mint a folyamatos dicséret. Ezért érdemes megfigyelned az anyós szavajárását és azt, hogyan beszél a fiával, illetve mi a fő téma köztük, mert ebből fontos dolgokat tudhatsz meg párod belső forgatókönyvéről.

Kapcsolati minta

A nézd-meg-az-anyját tanács ebben az esetben is megfontolandó. Gyakran a legtöbb információt nem is az hordozza, amit az anyósod mond, hanem az, ahogyan él. A szülők kapcsolati mintája, az, hogy hogyan viselkednek, milyen viszonyban vannak egymással, minden ember életét befolyásolják. Az ember gyakran másolja le tudattalanul a szülei kapcsolatát, és vállalja a saját kapcsolatában azt a szerepet, melyet az azonos nemű szülő tölt be a sajátjában. De a szülői minta akkor is viszonyítási pont marad, ha később elszakad tőle. Magyarázatot adhat olyan kapcsolati játszmákra, melyekre egyébként nem derülne fény.

Előző kapcsolatok

Valószínűleg a párod is megosztja veled azt, amit fontosnak tart elmondani az előéletéről, és nem az anyósod az első, akinél érdemes kérdezősködnöd. Mégis lehet, hogy ő kívülről másképp látja a történteket és azt, hogy miért mentek tönkre párod előző kapcsolatai, illetve kinek a viselkedésén bukott el a történet. Ezzel segíthet nektek abban, hogy elkerüljétek ugyanazokat a hibákat.

Ha az előző kapcsolatokra vagy kíváncsi, célszerű megvárnod, hogy az anyós magától kezdjen mesélni. Ha valamit fontosnak érez megosztani veled, valószínűleg nem fogja magában tartani. Erre kedvező alkalom lehet egy családi összejövetel, ünnepi alkalom, ahol külön is beszélgethettek, és erre a témára terelődhet a szó.

Ezt is szeretjük