Egyszerű vizes piskóta: olcsó és könnyű
A vizes piskóta nagy előnye a klasszikus változattal szemben, hogy gazdaságosabb. Ugyanakkor az ízértékből ez semmit nem von le.
A klasszikus piskóta elkészítése kissé megterheli a pénztárcát, ezért találták ki a háziasszonyok a vizes változatot.
Ennek nem csupán a kivitelezése olcsóbb, de a tésztája is sokkal könnyebb és omlósabb. Így készítsd el!
Vizes piskóta
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 8 evőkanál víz
- 4 tojás
- 1 kiskanál sütőpor
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a cukorral keverd ki habosra, és add hozzá a vizet is. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, majd szitáld bele az egészet a tojássárgájás keverékbe.
A fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd bele a masszába, fontosak az elnagyolt, mégis finom mozdulatok, hogy ne törjön meg a hab. Öntsd bele sütőpapírral bélelt tortaformába, és nagyjából 30-35 perc alatt süsd készre. Közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, különben összeesik a sütemény.
Isteni finomságok
Szeretnél még több finom süteményt készíteni a húsvét közeledtével? Íme, néhány mesés recept!
OLVASD EL EZT IS!
- lekvár
- húsvéti receptek
Isteni lekváros bukta, ahogy a nagymamád csinálta
- kalács
- húsvéti receptek
Kürtőskalács házilag: így készítsd el az otthoni sütőben
- gyümölcs
- ünnep