Egyszerű vizes piskóta: olcsó és könnyű
A vizes piskóta nagy előnye a klasszikus változattal szemben, hogy gazdaságosabb. Ugyanakkor az ízértékből ez semmit nem von le.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A klasszikus piskóta elkészítése kissé megterheli a pénztárcát, ezért találták ki a háziasszonyok a vizes változatot.

Ennek nem csupán a kivitelezése olcsóbb, de a tésztája is sokkal könnyebb és omlósabb. Így készítsd el!

Vizes piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 8 evőkanál víz
  • 4 tojás
  • 1 kiskanál sütőpor

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a cukorral keverd ki habosra, és add hozzá a vizet is. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, majd szitáld bele az egészet a tojássárgájás keverékbe.

A fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd bele a masszába, fontosak az elnagyolt, mégis finom mozdulatok, hogy ne törjön meg a hab. Öntsd bele sütőpapírral bélelt tortaformába, és nagyjából 30-35 perc alatt süsd készre. Közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, különben összeesik a sütemény.

Isteni finomságok

Szeretnél még több finom süteményt készíteni a húsvét közeledtével? Íme, néhány mesés recept!

Ezt is szeretjük