
A klasszikus piskóta receptje: így nem fogod elrontani
Piskótát készíteni nem akkora ördöngösség, mint azt sokan gondolják. Próbáld ki receptünket!

A piskóta az egyik legmegosztóbb sütemény a háziasszonyok körében: egyesek esküsznek, hogy lehetetlen elrontani, mások pedig arra panaszkodnak, hogy ezt képtelenség megsütni.
Függetlenül attól, melyik tábort erősíted, nem árt, ha a te tarsolyodban is ott rejtőzik a klasszikus piskóta receptje, amivel nem foghatsz mellé. Néhány fontos tippet is adunk hozzá.
Piskótatészta
Hozzávalók:
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna
- csipetnyi só
Elkészítés ideje:
45-50 perc.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, majd sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. A lisztbe szitáld bele a sütőport, alaposan keverd össze, majd az egyveleget kezdd el apránként beleönteni, és fakanállal alaposan elkeverni. A tojásfehérjékhez add hozzá a csipetnyi sót, ezután robotgéppel verj belőlük kemény habot. Ezt óvatosan forgasd bele a tésztába, fontos, hogy a hab elvegyüljön a tésztában, de ne törjön össze.
Egy tepsit vagy tortaformát sütőpapírral bélelj ki, és öntsd bele a tésztát. Picit forgasd meg, hirtelen mozdulatokkal, hogy a tészta ne legyen levegős. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és a rácsot tedd középre, erre helyezd rá a tepsit, így egyenletesen fog sülni a tészta. Nagyjából 30 perc alatt készül el, akkor jó, ha már aranybarna a teteje. A sütési fokozatokat illetően gázsütőben érdemes az első tíz perc után icipicit csökkenteni a hőmérsékletet, légkeverésesben nyugodtan maradhat végig a 180 fok.
-
Színjátszó fehér opálos és cirkónia kristályos ékszerszett19 990 Ft
-
Virágos szív cirkóniával ezüst ékszerszett18 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Swarovski® kristályos Eiffel tornyos nyaklánc7 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló csepp alakú ezüst foglalatban11 900 Ft
-
Ellentétek vonzása nyaklánc kristályokkal7 990 Ft
-
Bolygó ezüst nyaklánc gyöngyházzal és cirkóniával9 900 Ft
-
Ezüst angyalszárny medál cirkónia kristályokkal8 900 Ft
-
Türkiz cirkóniával díszített ovális ezüst ékszerszett15 900 Ft
-
Ovális fekete cirkónia kővel díszített kapcsos ezüst fülbevaló6 490 Ft
-
Ötös fonatú ródiumozott ezüst nyaklánc 50 cm23 900 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista négyszög ezüst fülbevaló13 900 Ft
-
Ezüst nyaklánc cirkónia kövekkel díszített pillangó medállal8 890 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Ezüst nyaklánc különleges nap medállal8 590 Ft
Miközben a süteményalap sül, tilos a sütő ajtaját nyitogatni, máskülönben összeeshet a tészta! Amikor elkészült - esetleg tűpróbával ellenőrizheted a sütés utolsó harmadában, hogy valóban jó-e -, néhány percig még hagyd a sütőben hűlni, ezután pedig egy rácsra borítva hagyd teljesen kihűlni. Így az alja is kap levegőt, és nem fog megszikkadni. Ízlésed szerint tortát vagy bármilyen más töltött süteményt is készíthetsz belőle, sőt, az adagokat is variálhatod, értelemszerűen amennyi tojás, annyi evőkanál liszt és cukor kell bele.
Ünnepi desszertek
Ha húsvétkor is kitennél magadért a konyhában, akkor nézd meg a legfinomabb ünnepváró süteményeket!
OLVASD EL EZT IS!

- vendégváró
- pogácsa
Hipergyors, omlós pogácsa fél óra alatt

- ünnep
- sütemény
20 perces szórt túrós süti

- ünnep
- reggeli
A legfinomabb mazsolás kalács: omlós és puha

- tojás
- tojásfestés