Hipergyors, omlós pogácsa fél óra alatt
Egy pogácsarecept mindig jól jön. Füstölt sajtos változatunk kiváló vendégváró húsvétkor és az év többi részében is.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó vendégváró titka abban rejlik, hogy nem kell vele órákig szöszmötölni, mégis igazi ínyencség. 

A füstölt sajtos pogácsa gyorsan elkészül, még hajtogatni és pihentetni sem kell. Ha sok locsolót vársz húsvétkor, az alábbi recept mindenképpen jól fog jönni!

Gyors sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • kávéskanálnyi só

A tejbe morzsold bele a vajat, és melegítsd fel. Vedd le a tűzről, szitáld bele a lisztet, és folyamatosan kevergesd, nehogy összecsomósodjon. Akkor jó, amikor a fakanálról leválik a tészta. Picit hagyd hűlni, majd add hozzá a tojásokat és a sót.

A füstölt sajtot reszeld le, és keverd bele a tésztába. Csípj le a tésztából diónyi nagyságú darabokat, lapítsd ki, majd tedd őket egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe. Ha formásabbakat akarsz, akkor nyugodtan nyújtsd ki és szaggasd ki a tésztát - ez persze időigényesebb. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd aranybarnára a pogácsákat.

Ezt is szeretjük