A legfinomabb mazsolás kalács: omlós és puha
A húsvéti ünnepkör része a kalács, akár kakaós, akár mazsolás formában. Próbáld ki a legfinomabb receptet, reggelinek is kiváló!

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mazsolás kalács nemcsak a húsvéti menü részét képezi, hanem reggeliként is kiválóan megállja a helyét.

Ráadásul az a legjobb benne, hogy mazsola helyett bármilyen más finomságot beleszórhatsz a tésztájába, sőt, akár össze is fonhatod, vagy kakaóval gazdagíthatod. Lekvárral megkenve a legfinomabb!

Mazsolás kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • 3 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

Körülbelül két óra a pihentetéssel együtt.

Elkészítés menete:

A lisztbe szórd bele a cukrot és a sót, majd az élesztőt morzsold bele a közepébe. A tej háromnegyedét öntsd szintén ide, és szórd meg egy kis liszttel. Egy konyharuhával takard le a tál tetejét, és meleg helyen negyed óráig pihentesd.

A szobahőmérsékletű vajat két tojással keverd össze, majd add hozzá a megmaradt tejet is. Mindezt keverd a liszthez, és az egészet gyúrd össze. Újból tedd meleg helyre, és keleszd fél órát.

Ezután gyúrd bele a mazsolát, majd a tésztát formázd hosszúkás alakúra, tetszésed szerint akár három hurkát is csinálhatsz belőle, és összefonhatod őket. Takard le, és így is keleszd még negyed órát. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A kalács tetejét kend meg a megmaradt tojással, és 35-40 perc alatt süsd készre.

Blog.hu ajánló