Rácsos linzer lekvárral töltve: ahogy a nagyi csinálta
A nagymamáknak jó érzékük van a süteménysütéshez, most itt az idő, hogy kövesd a példájukat!

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rácsos sütemények a nagymamák specialitásai, de nem árt, ha te is kiképzed magad ez ügyben, pláne akkor, ha húsvétkor sok vendéget vársz.

Az elkészítési idő hosszúnak tűnik, de ez csak a pihentetés, illetve a sütés miatt van, ezeket leszámítva egy nagyon egyszerű és ízletes desszertről van szó. Próbáld ki receptünket!

Rácsos linzer lekvárral

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél üveg eperlekvár

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A sütőport szórd bele a lisztbe, majd morzsold bele a vajat. Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, egy tojást és a lereszelt citromhéjat. A tejet is locsold hozzá, és gyúrd össze a tésztát. Ízlésed szerint tehetsz bele egy-két evőkanálnyi darált diót is.

A tésztát tedd hűtőbe fél órára. Az idő leteltével csípd le az egyharmadát, a maradékot nyújtsd ki. Egy pitesütő formát vajazz és lisztezz ki, és a kinyújtott tésztát fektesd bele úgy, hogy pereme legyen. Simítsd el rajta a lekvárt, majd a maradék tésztából sodorj csíkokat, és rácsozd be velük a tetejét.

A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a tészta tetejét. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és fél óra alatt süsd készre.

Blog.hu ajánló