A legédesebb húsvéti fogás: így készül a sárga túró
Egyes tájakon a sárga túró ugyanúgy részét képezi az ünnepi menünek, mint a fonott kalács. Próbáld ki te is!

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes és a sós ízek remekül kiegészítik egymást, így a húsvéti kötözött sonkához kiválóan passzol az édes sárga túró.

A keleti országrészben - főként Szabolcsban és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - ez a fogás az ünnepi menü része, nélküle szinte elképzelhetetlen a húsvéti lakoma.

Ha ezek után úgy érzed, hogy te is megkóstolnád, próbáld ki ízletes receptünket, amelyet könnyedén elkészíthetsz!

Sárga túró

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 10 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • csipet só

A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra. A tejet forrald fel, majd a tojásos masszát állandó kevergetés mellett adagold hozzá. Addig főzd, míg a massza össze nem áll teljesen.

Vegyél elő egy sűrűn szőtt vászonkendőt, és öntsd bele a sárga túrót. Kösd jól össze, majd akaszd fel.

Tegyél alá egy fazekat, és hagyd, hogy a savó kifolyjon belőle. Ezután tedd hűtőbe, majd ha már teljesen lehűlt és megdermedt, szeletelve tálald.

Ezt is szeretjük