A legédesebb húsvéti fogás: így készül a sárga túró
Egyes tájakon a sárga túró ugyanúgy részét képezi az ünnepi menünek, mint a fonott kalács. Próbáld ki te is!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes és a sós ízek remekül kiegészítik egymást, így a húsvéti kötözött sonkához kiválóan passzol az édes sárga túró.

A keleti országrészben - főként Szabolcsban és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - ez a fogás az ünnepi menü része, nélküle szinte elképzelhetetlen a húsvéti lakoma.

Ha ezek után úgy érzed, hogy te is megkóstolnád, próbáld ki ízletes receptünket, amelyet könnyedén elkészíthetsz!

Sárga túró

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 10 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • csipet só

A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra. A tejet forrald fel, majd a tojásos masszát állandó kevergetés mellett adagold hozzá. Addig főzd, míg a massza össze nem áll teljesen.

Vegyél elő egy sűrűn szőtt vászonkendőt, és öntsd bele a sárga túrót. Kösd jól össze, majd akaszd fel.

Tegyél alá egy fazekat, és hagyd, hogy a savó kifolyjon belőle. Ezután tedd hűtőbe, majd ha már teljesen lehűlt és megdermedt, szeletelve tálald.

Ezt is szeretjük