A legédesebb húsvéti fogás: így készül a sárga túró
Egyes tájakon a sárga túró ugyanúgy részét képezi az ünnepi menünek, mint a fonott kalács. Próbáld ki te is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édes és a sós ízek remekül kiegészítik egymást, így a húsvéti kötözött sonkához kiválóan passzol az édes sárga túró.

A keleti országrészben - főként Szabolcsban és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - ez a fogás az ünnepi menü része, nélküle szinte elképzelhetetlen a húsvéti lakoma.

Ha ezek után úgy érzed, hogy te is megkóstolnád, próbáld ki ízletes receptünket, amelyet könnyedén elkészíthetsz!

Sárga túró

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 10 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • csipet só

A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra. A tejet forrald fel, majd a tojásos masszát állandó kevergetés mellett adagold hozzá. Addig főzd, míg a massza össze nem áll teljesen.

Vegyél elő egy sűrűn szőtt vászonkendőt, és öntsd bele a sárga túrót. Kösd jól össze, majd akaszd fel.

Tegyél alá egy fazekat, és hagyd, hogy a savó kifolyjon belőle. Ezután tedd hűtőbe, majd ha már teljesen lehűlt és megdermedt, szeletelve tálald.

Ezt is szeretjük