Isteni gyümölcsös linzerkosárka
Ha egyszerű, mégis különleges finomságra vágysz, akkor készíts linzerkosárkát! Ennek még a locsolók sem tudnak ellenállni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azért nem szoktál linzerkosárkát sütni, mert azt gondolod, hogy óriási fába vágod vele a fejszédet? Tény, hogy ez a sütemény több aprólékos munkát igényel, mint egy piskóta, azonban elkészítése korántsem ördöngösség.

Próbáld ki isteni erdei gyümölcsös receptünket, melyet tetszésed szerint akár más gyümölcsökkel is megpakolhatsz.

Isteni gyümölcsös linzerkosárka

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 50 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 4 dl tej
  • 1 dl málnaszörp
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A lisztbe morzsold bele a vajat, majd a cukorral, a tojássárgákkal, illetve annyi tejföllel gyúrd össze, hogy közepes keménységű tésztát kapj. Csomagold be egy darab fóliába, és tedd hűtőbe. A kis kosárkaformákat vajazd ki, és hintsd meg liszttel.

A tésztát nyújtsd ki néhány milliméter vastagra, szaggasd ki, majd béleld ki a kosárkákat. Tedd őket egy lapos tepsire, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süsd világosra őket. Borítsd ki a tésztát, és hagyd kihűlni.

A pudingport keverd össze a málnaszörppel, és a felforralt tejhez adagold hozzá. Lassú tűzön, folytonos keverés mellett főzd sűrűre, majd hagyd, hogy langyosra hűljön, és töltsd meg a kosárkákat. A tetejükre tegyél egy evőkanál gyümölcsöt, és picit nyomogasd bele a pudingos masszába.

Ezt is szeretjük