A legfinomabb túrós pogácsa, ha sok locsolkodót vársz
Ha egy egész hadsereget vársz húsvétkor, akik meg akarnak locsolni, akkor készítsd el mesés pogácsánkat!

Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Táplálja és hidratálja a bőrt: házi, szépítő pakolás kakaóból és avokádóból »

Az 52 éves Julia Roberts mesterien bánik a sötét színekkel: a színésznő tudja, mi a sikkes elegancia »

6 nőies, gyors frizura állig érő hajból: szuper fazonok, ha változtatnál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs ötleted, hogy a sok-sok locsolkodót mivel kínáld meg? Süss pogácsát, a legjobb vendégvárót. Gyorsan elkészül, ráadásul sok lesz belőle, így ennél jobbat ki sem találhatnál húsvétkor.

Túróspogácsa-receptünk elkészítése nem nehéz, így akkor is könnyedén megbirkózhatsz vele, ha nem vagy éppen nagy fakanálforgató. Kedvedre gazdagíthatod is mindenféle finomsággal, például sajttal vagy szezámmaggal.

Túrós pogácsa

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg tehéntúró
  • 40 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dkg só

Hozzávaló a kenéshez:

  • 1 tojás

Az élesztőt morzsold bele a lisztbe. A tehéntúrót egy villa segítségével törd át, majd keverd az élesztős liszthez. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, valamint a sót, és gyúrd össze a tésztát. Tedd hűtőbe, és 20 percig pihentesd.

A tésztát nyújtsd ki egészen vékonyra, a felét kend meg a felvert tojássárgával, ezután pedig hajtsd rá a tészta másik felét. Fordítsd el a pogácsaalapot, és ismétled meg a nyújtást és a kenést. Végül nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra a tésztát, és egy kisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggasd ki.

Kend meg a tetejét a felvert, egész tojással, és pihentesd 10 percig. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd 20-30 perc alatt süsd készre a pogácsákat. Ízlésed szerint sütés előtt sajttal vagy szezámmaggal is megszórhatod a tetejét.

Fotó: wikipedia.org/wiki/Pogácsa

Ezt is szeretjük