A legfinomabb túrós pogácsa, ha sok locsolkodót vársz
Ha egy egész hadsereget vársz húsvétkor, akik meg akarnak locsolni, akkor készítsd el mesés pogácsánkat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs ötleted, hogy a sok-sok locsolkodót mivel kínáld meg? Süss pogácsát, a legjobb vendégvárót. Gyorsan elkészül, ráadásul sok lesz belőle, így ennél jobbat ki sem találhatnál húsvétkor.

Túróspogácsa-receptünk elkészítése nem nehéz, így akkor is könnyedén megbirkózhatsz vele, ha nem vagy éppen nagy fakanálforgató. Kedvedre gazdagíthatod is mindenféle finomsággal, például sajttal vagy szezámmaggal.

Túrós pogácsa

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg tehéntúró
  • 40 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dkg só

Hozzávaló a kenéshez:

  • 1 tojás

Az élesztőt morzsold bele a lisztbe. A tehéntúrót egy villa segítségével törd át, majd keverd az élesztős liszthez. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, valamint a sót, és gyúrd össze a tésztát. Tedd hűtőbe, és 20 percig pihentesd.

A tésztát nyújtsd ki egészen vékonyra, a felét kend meg a felvert tojássárgával, ezután pedig hajtsd rá a tészta másik felét. Fordítsd el a pogácsaalapot, és ismétled meg a nyújtást és a kenést. Végül nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra a tésztát, és egy kisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggasd ki.

Kend meg a tetejét a felvert, egész tojással, és pihentesd 10 percig. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd 20-30 perc alatt süsd készre a pogácsákat. Ízlésed szerint sütés előtt sajttal vagy szezámmaggal is megszórhatod a tetejét.

Fotó: wikipedia.org/wiki/Pogácsa

Ezt is szeretjük