Sült sonka egyszerűen
Ha már unod főzve
A hagyományos húsvéti menü része a sonka, de néha már kissé unalmas. Azt ajánljuk, főzés helyett egyszerűen süsd meg!

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Húsvét hétfő reggelén kötelező a családi reggeli foszlós kaláccsal, mennyei tormakrémmel és isteni, porhanyós sonkával.

Most egy sült változatot ajánlunk ez utóbbiból, ami méltán a család kedvencévé válhat.

Sült sonka

Hozzávalók:

  • 50 dkg házi füstölt sonka
  • 2 bögre méz
  • 1 csomag szegfűszeg
  • 1 bögre vaj

Elkészítés ideje:

Két-két és fél óra.

Elkészítés menete:

A sonka tetejét vagdosd be, majd tűzdeld a lyukakba a szegfűszeget. Ez kissé macerás, ezért, ha nagyon ráunsz, akkor tedd a húst egy tepsibe, és szórd rá a maradék szegfűszeget.

A vajat olvaszd meg, keverd össze a mézzel, majd locsold rá a tepsibe tett sonkára. Fedd le a tetejét egy darab alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd fél órát. Ha az idő letelt, akkor tízpercenként locsold meg a mézes-vajas páccal a húst, ettől karamellizálódik a széle, és finom ropogósra sül.

Hagyományos ünnep

Ha kezdő háziasszony vagy, vagy csak kijöttél a gyakorlatból, akkor nézd meg, hogyan készülnek a klasszikus húsvéti ételek!

Ezt is szeretjük