Sült sonka egyszerűen
A hagyományos húsvéti menü része a sonka, de néha már kissé unalmas. Azt ajánljuk, főzés helyett egyszerűen süsd meg!
Húsvét hétfő reggelén kötelező a családi reggeli foszlós kaláccsal, mennyei tormakrémmel és isteni, porhanyós sonkával.
Most egy sült változatot ajánlunk ez utóbbiból, ami méltán a család kedvencévé válhat.
Sült sonka
Hozzávalók:
- 50 dkg házi füstölt sonka
- 2 bögre méz
- 1 csomag szegfűszeg
- 1 bögre vaj
Elkészítés ideje:
Két-két és fél óra.
Elkészítés menete:
A sonka tetejét vagdosd be, majd tűzdeld a lyukakba a szegfűszeget. Ez kissé macerás, ezért, ha nagyon ráunsz, akkor tedd a húst egy tepsibe, és szórd rá a maradék szegfűszeget.
A vajat olvaszd meg, keverd össze a mézzel, majd locsold rá a tepsibe tett sonkára. Fedd le a tetejét egy darab alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd fél órát. Ha az idő letelt, akkor tízpercenként locsold meg a mézes-vajas páccal a húst, ettől karamellizálódik a széle, és finom ropogósra sül.
Hagyományos ünnep
Ha kezdő háziasszony vagy, vagy csak kijöttél a gyakorlatból, akkor nézd meg, hogyan készülnek a klasszikus húsvéti ételek!
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- húsvéti receptek
Így lesz tökéletes a főtt tojás
- torma
- húsvéti receptek
Ízletes ecetes torma házilag: ez a tökéletes recept
- sonka
- húsvéti receptek