Sült sonka egyszerűen

Ha már unod főzve

A hagyományos húsvéti menü része a sonka, de néha már kissé unalmas. Azt ajánljuk, főzés helyett egyszerűen süsd meg!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Húsvét hétfő reggelén kötelező a családi reggeli foszlós kaláccsal, mennyei tormakrémmel és isteni, porhanyós sonkával.

Most egy sült változatot ajánlunk ez utóbbiból, ami méltán a család kedvencévé válhat.

Sült sonka

Hozzávalók:

  • 50 dkg házi füstölt sonka
  • 2 bögre méz
  • 1 csomag szegfűszeg
  • 1 bögre vaj

Elkészítés ideje:

Két-két és fél óra.

Elkészítés menete:

A sonka tetejét vagdosd be, majd tűzdeld a lyukakba a szegfűszeget. Ez kissé macerás, ezért, ha nagyon ráunsz, akkor tedd a húst egy tepsibe, és szórd rá a maradék szegfűszeget.

A vajat olvaszd meg, keverd össze a mézzel, majd locsold rá a tepsibe tett sonkára. Fedd le a tetejét egy darab alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd fél órát. Ha az idő letelt, akkor tízpercenként locsold meg a mézes-vajas páccal a húst, ettől karamellizálódik a széle, és finom ropogósra sül.

Hagyományos ünnep

Ha kezdő háziasszony vagy, vagy csak kijöttél a gyakorlatból, akkor nézd meg, hogyan készülnek a klasszikus húsvéti ételek!

A top 10 húsvéti étel recepttel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük