Sült sonka egyszerűen
Ha már unod főzve
A hagyományos húsvéti menü része a sonka, de néha már kissé unalmas. Azt ajánljuk, főzés helyett egyszerűen süsd meg!

Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Lágy és nőies hullámok hő nélkül: csak egy póló kell hozzá »

Nőies, elegáns és idén nagyon divatos: így viseld az angol csipkét »

Méregtelenít és felturbózza a kollagéntermelést: a noni igazi bőrszépítő szupergyümölcs »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Húsvét hétfő reggelén kötelező a családi reggeli foszlós kaláccsal, mennyei tormakrémmel és isteni, porhanyós sonkával.

Most egy sült változatot ajánlunk ez utóbbiból, ami méltán a család kedvencévé válhat.

Sült sonka

Hozzávalók:

  • 50 dkg házi füstölt sonka
  • 2 bögre méz
  • 1 csomag szegfűszeg
  • 1 bögre vaj

Elkészítés ideje:

Két-két és fél óra.

Elkészítés menete:

A sonka tetejét vagdosd be, majd tűzdeld a lyukakba a szegfűszeget. Ez kissé macerás, ezért, ha nagyon ráunsz, akkor tedd a húst egy tepsibe, és szórd rá a maradék szegfűszeget.

A vajat olvaszd meg, keverd össze a mézzel, majd locsold rá a tepsibe tett sonkára. Fedd le a tetejét egy darab alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd fél órát. Ha az idő letelt, akkor tízpercenként locsold meg a mézes-vajas páccal a húst, ettől karamellizálódik a széle, és finom ropogósra sül.

Hagyományos ünnep

Ha kezdő háziasszony vagy, vagy csak kijöttél a gyakorlatból, akkor nézd meg, hogyan készülnek a klasszikus húsvéti ételek!

Ezt is szeretjük