Így készül a házi tormakrém
A húsvéti sonka és fonott kalács mellől nem hiányozhat egy kupac ízletes torma. Hagyd a bolti változatot, és készítsd el magad!
A tányéron előkészített húsvéti fogások nem teljesek, ha nem fekszik mellettük egy kis kupac torma.
A finom ételízesítőt akár a boltban is megvásárolhatod, de akkor az igazi, ha te magad készíted el.
Próbáld ki mesés receptünket, amelyet percek alatt elkészíthetsz. Csak készülj fel előre, mert a tormától - a hagymához hasonlóan - könnybe lábad a szemed.
Házi torma
Hozzávalók:
- 3 evőkanál citromlé
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál lereszelt tormagyökér
- fél kiskanál cukor
- só
A lereszelt tormára csepegtesd rá a citromlevet. A főzőtejszínt verd kemény habbá, majd keverd hozzá a cukrot, és ízlésed szerint sózd meg.
Keverd hozzá a tormát a tejszínhabhoz, végül hűtsd le az egészet, majd a húsvéti sonkával tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- ünnep
Márványos kuglóf csokiöntettel
- ünnep
- bárány
A mesésen omlós és szaftos báránysült titka
- ünnep
- torta